» Jorvik vampyren säsong 3, avsnitt 16 «

Efter en lång väntan är det äntligen här, avsnitt 16.. Ta något gott att äta eller dricka och njut av ännu ett spännande avsnitt. Sen får ni ha världens bästa söndag så hörs vi i morgon <3
 
 
 


» Håll i hatten! «

 
Efter en lång tids väntan är avsnitt 16 äntligen redo för publicering, I MORGON!
 

 

» Valla kossor! «

Glömde ju helt bort att visa bilder från vallningen vi hade under western veckan. Vi startade med en ordentligt fartfylld uppvärmning där vi körde försten till, slalom i full fart och vi snurrade och tränade lite stopp.
 
 
Här rider dem alltså på och värmer upp och helt plötsligt skriker jag "FÖRSTEN TILL" och en bokstav jag väljer. Det är skit kul att se hur alla reagerar och förvirrat tänker "VART ÄR DEN VART ÄR DEN" och sedan kastar sig mot bokstaven. Jag skulle kunna ha en hel lektion med endast den leken för att det är jätte kul och man lär sig vart ridhusets bokstäver sitter. Så både bra och kul.
 

 
 
 
 
 
Här snurrar vi litegrann, det gör man genom att köra full fart och trycka på x. Därefter pepprar du mellanslag och håller in vänster eller höger piltangent. Egentligen behöver man inte peppra mellanslag utan trycka när man ser att hästen nästan tar sig upp på fötterna men enklast o börja så. 
 

 
Sen var det då vallning och jag var alltså HELT fokuserad så jag fotade endast ett litet foto, dumma mig. Men ja helt enkelt så var jag och Sture kossor som skulle vallas från en punkt och in i transporten som står utanför ridhuset. Vi delade upp gruppen så dem en och en fick prova på en kossa till att börja med. 
 
Under vallningen håller jag min kameravinkel bakåt så att jag endast ser personen som ska valla mig. Beroende på om personen rider mer åt min höger sida eller vänster sida så svänger jag åt motsatt håll. Det var så häftigt för vips så stod jag i transporten! Jag var så imponerad av dem alltså.
 
I slutet fick dem som ville prova att valla två kossor samt välja svårighetsgrad på oss. Man kunde välja att ha två enkla kossor eller en enkel och en svår etc. Är man en enkel kossa lyder man helt enkelt och är inte så känslig för svängarna. En elak ko kanske svänger lite överdrivet och sådär.
 
Så skojj ni måste testa detta om ni inte redan gjort det!
 


» Grilla som Sneakydragons «

Jag tror det var förra helgen som jag loggade in och inte riktigt hade någonting för mig. Hittade en drös med folk som ville umgås så vi drog och grillade. Jag lärde dem äta korv som en riktig drake vilket menas med att man springer mot grillen hela tiden och gör emos som buga, skratta m.m. Det ser väldigt roligt ut.
 
 
Dessa brutalt stora korvar också.. Kommer dem någonsin styla om dom haha? Alltså dem är ju större en falukorvar och kålen man köper i butikerna på Jorvik är skit dålig och brinner ut på några minuter. Vi får alltså äta rå korv också, njaa ingen hit. Ge mig en köttbitt i mindre format och lite majs att grilla! NOMNOM.
 
Dom kanske borde styla om grillarna osv nu till sommaren? :) Samt utveckla en funktion där man kan bada med sin karaktär. Det hade ju gjort så mycket! Tänk vilka mysiga ridläger man skulle kunna ha då.
 

 

» Stadsvetenskap! «

Ojojoj i tisdags hade vi ett riktigt seriöst event nämligen statsvetenskap med Annie! Alla var livrädda och skakiga inför lektionen.. Haha nejmen okej vi hade skit roligt faktiskt. Annie hade planerat eventet och championatets fyra hörn var alternativa städer. Ett hörn vad landsbyggden vilket alltså inte är någon av de tre stora städerna. Ett annat hörn var Jarlaheim, ett annat var SGB och sista hörnet var fiskebyn. Vi iggade varandra också så att man inte kunde sneaka och ta ett svar för att många valde det hörnet, attans... 
 
 
Sedan ramlade det in olika NPC namn, butiker m.m. oså skulle man helt enkelt ställa sig i det hörn man trodde att namnet eller butiken fanns i. Tex. "Gyllene hovkratsen" Ja då funderar man på vart man tror att den butiken finns och ställer sig i det hörnet man tror är rätt. Svårare än det låter.
 
 
 
Tillslut så landade jag iaf på en tredje plats, mycket nöjd! Jag har lite mer koll än jag tror.
 

 
 
 
Vi avslutade med både picknik och grillning, mysigt värre.
 

 

» Ny funktion, stalker karta! «

Jag tror att dem flesta av mina fans vet att jag är med i Sneakydragons, därför faller det sig rätt naturligt att om man ser någon från samma klubb så vet den personen ifall jag är online och frågar. Jag själv vet att detta blir frustrerande efter ett tag, har nog fått frågan om Kim är inne runt 1032934863 gånger vid det här laget. MEN efter den frågan brukar medlemmar från Sneakydragons också få frågan "Vart är Nemo?" och det är lite roligt för hur ska dem veta vart jag befinner mig? Hade vi spelat ihop och levlat just då eller nått hade vi ju vart på samma ställe, men är vi inte det så vet inte personen det och tänker troligtvis inte lägga energi på att fråga mig. 
 
Det här urartade sig i klubbchatten en gång och på något sätt kom vi fram till en ny funktion där man kan välja ett antal personer som alltid ska synas på ens karta om dem är inloggade. Typ runt 5 stycken kanske? På det sättet slipper folk få dessa frågor och ni kan alltid hitta personen ni söker! Perfekt ju.. 
 
 
Nej jag skojjar bara, hade den här funktionen kommit hade jag blivit lite arg. Men det var kul just då och det skulle inte förvåna mig efter stalker funktionen "inspektera" haha ;) 
 

 

» Godmorgon! «

Fredag och helgen inleds! Jag kommer troligtvis inte blogga eller spela på hela helgen.. Men har tidinställt åt er. En glad nyhet är att Jorvik vampyren avsnitt 16 är redo att publiceras på söndag!! TAGGA. Men ja i helgen blir det mest event inlägg eftersom det är typ det enda jag gjort i veckan på SSO utom att filma. Juste på tal om det så vill jag verkligen fråga er en sak! 
 
Jag skriver ju precis vad jag vill och vad jag känner för i den här bloggen, annars skulle jag tröttna. Jag får ofta mycket respons från er i form av kommentarer men inte till alla inlägg såklart. Jag undrar alltså vilka inlägg som ni finner mest intressanta av dem jag gör? Vad är lixom roligast att läsa. 
 
Är det event inlägg, tankar kring jorvik vampyren, ideer eller åsikter som spelet, vardags inlägg eller vad tycker ni om!? Ni kanske hatar mina mobilbloggningar jag gör när jag inte har tid för datorn där jag mest babblar om saker utanför SSO? Ni kanske tycker att det räcker med 1-2 inlägg om dagen som är mer fylliga än när det blir 3-4 korta? Ge mig gärna massa feedback så att jag vet vad jag ska fokusera på när jag planerar inlägg :) 
 
 
Det jag skriver om är sånt jag fotar oftast och det gör jag ju när jag spelar så kan inte anpassa mig så jätte mycket efter vad ni vill ha men ge mig gärna tips endå, det är värt mycket att veta vad ni tycker.
 


» Vad hände med Doris? «

När jag skrev mitt inlägg om min klubbhistoria så kom såklart Doris in i bilden, därav fick jag en del frågor på bloggen och via post vad som egentligen hände med henne? 
 
 
För er som inte hängt med så var/är Doris en spelare vid namn Ellie Gladeforce, hon var en av de första kompisarna jag hade på SSO och vi gick med i samma klubbar, deeptalkade i chatten och drev runt och hade så jävla kul. Doris hjälpte mig även med mina första bildserier och har huvudrollen i serien "Min bästavän Melanie" som jag ska återpublicera någon gång så att ni kan läsa den. Det var Doris som uppfann Nemo och hon blev såklart min Doris, alltså på riktigt det finns ingen som fått mig att skratta så mycket som hon gjorde på SSO. Hon är så jävla dum (med kärlek). Ja helt enkelt massa fina minnen :) Men plötsligt kom Doris mer sällan in i spelet och jag började i samma veva hitta nya fantastiska vänner, tillslut blev jag ens chockad när hon loggade in och det ena ledde till det andra och idag minns jag inte sist jag såg henne inne. 
 
Det är så tråkigt men hon hann aldrig komma in i Sneakydragons på det sättet att man verkligen fastnar för spelet. Så är det verkligen i vår klubb, kommer du in ordentligt så kommer du inte tappa motivationen att spela för klubbens skull. Det är det som håller oss levande idag, vänskapen och all kärlek.
 
Hoppas det gjorde saken lite klarare för er :) Jag och Doris har alltså inte bråkat men vi kommer troligtvis aldrig spela tillsammans igen. Men hon kommer alltid vara min Doris.. <3
 


» Ett event från helvettet «

I måndags hade vi ett sånt galet roligt event som jag faktiskt fick delta på! Det hette klädduellen.. Varför jag har döpt inlägget till "Ett event från helvettet" är inte för att det var tråkigt men för att det var så galet stressigt och hela min garderob + ryggsäck var alltså totalt KAOS. Det gick ut på att vi fick en kategori och mellan 1-2 minuter på oss att skapa en outfit och sen hinna tillbaka till startplatsen. Alltså under dessa få minuter ska du springa till ditt hemstall (alla vi bor på vingården och vi körde bakom bibblan) skapa en outfit och springa tillbaka.
 
Om du kom tillbaka för sent var du diskad.
 
 

 
Jag ÄLSKAR att göra outfits och står ofta i timmar för en enda klädsel. Så 1-2 minuter? Jag var minst sagt stressad. Men gud så kul vi hade alltså! Här kommer några kategorier, tror inte jag hann fota alla.
 
 
EMO
 

 
 
Punk? Vad det nu är haha.
 

 
 
Sommarklädsel
 

 
 
Hoppning
 

 
 
Skol klädsel? Eller stadsklädsel.. Minns inte.
 

 
 
Nybörjare
 

 
 
Vinter
 

 
 
Dressyr, snyggt med röda lindor Nemo..
 

 
 
Western.
 

 
En och en slogs ut och i slutet stod JAG och Ingrid kvar vid utslagningskategorin. Spänningen var olidlig.
 
 
Vi fick i uppgift att klä oss som ett vattendjur och det enda som dök upp i mitt stressade huvud var BLÅTT. Så jag kastade på oss allt blått jag kunde hitta och drog en historia om att jag var en blå blåsfisk som hette blåsis. Asså ehh ja haha.. Men det gick tydligen hem hos dommarna för jag VANN! 
 
 
Efter eventet var min ryggsäck proppfull och alla mina outfits jag skapat i garderoben var förstörda eftersom jag plockat hej vilt. Det tog runt 1 timma att få tillbaka ordningen men ja många outfits är nu döda och jag måste skapa nya haha, men de är skojj så de gör inget! 
 
Duktiga Sture och Janne kom på det är eventet, har ni kört nått liknande någongång?
 

 

» Utbilda hästar och tjäna pengar «

Jag började fundera på hur SSO skulle kunna utveckla sig inom just RIDSPORT som jag är väldigt inne på att dem verkligen behöver. Spelet är kul i sig men det behöver verkligen inrikta sig mer på HÄST. Jag funderade på det här med att vi köper dyra hästar för SC och tränar upp dem men eftersom man har runt 20 hästar så kanske det egentligen inte finns någon motivation att träna den nya hästen mer än att det är en tvångstanke och något man alltid gjort? Alltså mitt tävlingslag jag hade fick ju välja ut sina tävlingshästar inom de olika grenarna, jag kan tänka mig att dem fick motivation om det kom en ny häst man ville ha som tävlingshäst "Jag ska träna upp den här hästen för att tävla med den i laget" ni hajjar? Vet att många är duktiga på att levla men har ni en motivation till det och tycker ni att det är ROLIGT?
 
 
Jag tycker ju även att Quartern är otroligt rolig att levla men vill inte köpa en till för att jag inte tror att jag vill ha någon egentligen. MEN om vi säger såhär att man kunde köpa in hästar till sitt stall och ju mer man tränar dem destå mer stiger dem i värde? Då hade man kunnat driva som ett eget försäljningsstall och rikta in sig på raser ex. Jag tänker att det skulle finnas precis som med ryktes staplarna att man stiger i rykte hos vissa raser ju mer man tränar och ju mer pengar man får för dem, detta ska vara SVÅRT så att man inte kan träna alla raser och bli rik hur enkelt som helst utan det ska vara en utmaning. Jag hade lätt satsat fullt på frieserhästarna just eftersom den hästen förknippas med min karaktär. 
 
Det hade ju även varit roligt om man kunde sälja hästar till andra spelare och att det då alltid kommer stå i hästens manual att den är utbildad av mig osv. 
 
Vad ska man få betalt? 
Alltså jag tänker mig att när man har ett visst rykte med en hästras så får man en viss procent i SC men att det främst är JS eller unika föremål såsom utrustning eller liknande som man får betalt. OM man då säljer hästar till andra spelare väljer man själv vad man vill ha betalt för hästen och gör affär den vägen och då kan det såklart handla om rena SC. Har du mycket pengar? Då handlar du kanske av ett stall med mer rykte inom rasen. Har du mindre pengar? Ja då kanske du handlar av ett stall som inte har lika högt rykte. 
 
Hade varit galet kul, men tyvärr ser ju SSO ut som så att uppdateringar är hästar, uppdrag, områden eller kläder. Det är lite tråkigt men man kan ju förstå hur buggigt spelet skulle bli om dem uppfyllde alla mina önskningar med de servrarna dom har idag. hehe.. Sen skulle det säkert börja fuskas en hel del eftersom många har fler konton osv osv. Men ja en kul tanke bara som går att spinna vidare på lixom :) 
 


» Onsdag! «

Hej alla glada, idag är jag på underbart humör och har fått en rivstart på dagen. Jag ska nu sätta mig och arbeta med ett par inlägg som ploppat upp i mitt huvud under gårdagen och nyss i duschen faktiskt haha! Jag tror att min hjärna kanske har något litet fel, den är iallafall helt överaktiv när den inte behöver. Den går på autopilot och planerar event, styr upp scener som ska filmas och kommer på kul ideer till blogg inlägg. Alltså den kunde inte lägga den energin på saker utanför SSO också? Nej såklart inte.. Men det är ju hur bra som helst för mitt SSO spelande haha, tänk om man kunde försörja sig på SSO? Då hade jag börjat göra det. Typ månadslön för att vara klubbledare, tjäna pengar på bloggen (vilket går men inte med läsar antalet jag har) och ifall man fick sno musik och ljud till YT och samtidigt tjäna pengar på serien. Det hade nog gått om SSO var en egen värld. För jag har ju många läsare och följare om man endast tänker på SSO men jämfört med världen utanför och deras bloggar och YT är jag ju långt långt efter. Men det gör inget, jag spelar för att det är roligt. Men tänk om man kunde tjäna pengar på det och om jag kunde leva det livet jag lever nu? Det hade ju varit fantastiskt. 
 
 
Men gud så jag babblar! Jag ska som sagt börja redigera så fort jag jobbat med bloggen en stund. Hade tänkt filma idag också men det är ju uppdatering.. Jag har inte ens hunnit göra förra veckans uppdrag! Och skiter totalt i paddocköns rykte? Vad händer med mig? Skärpning.. Tror det har o göra med motivationen, hade det funnits en snygg tröja jag ville ha som hade en nivå av rykte hade jag kämpat röven av mig. 
 


» My everything «

Hej på er! Är suuuper kissnödig och ska stänga av datorn men ville verkligen in och säga godnatt till er först. Har inte suttit vid datorn så mycket idag utan har gjort en massa annat, men nu på kvällen har vi filmat en del och ska fortsätta i morgon igen. Sen har jag varit på event och ja nu ska jag lägga mig i sängen med te, skorpor och film. Aja godnatt på er och sov sött så hörs vi i morgon igen, då blir det en del redigering/filmning.
 
 
Jag och Kingen var ute och busade i Hollow woods idag. Hur mysig bild? Hjärtat mitt.. <3
 

 
 

» Wow alltså! «

 
 
 
Det var så häftigt att se den här videon och se att någon arbetar med min karaktär, jag blev typ rörd alltså haha. tusen tack Cora Moonforest, vilket fantastiskt jobb du gjort jag är så imponerad! 
 


» Jamie Discowood och Stardancer «

 
 
Ni vet när jag lade upp en bild och skrev lite kryptiskt att jag trätt in på UK servern? Det var såklart inte med Courtney utan jag har fått ett helt nytt konto där. Jag kommer inte spela där så mycket och kommer nog inte köpa star rider osådär. Men ett tidsfördriv då och då lixom.
 
Jag älskar namnet Jamie och letade som en tok efter ett bra efternamn, SÅ utplockat alltså! Men det blev ett Discoson tillslut och då körde samma stil på hästen och det blev Stardancer. 
 
Har ni ett konto på en utländsk server, vilken isåfall? Och till er som undrar hur man gör så var Sofia Goldknight i London precis och skaffade en drös med konton åt alla drakar, precis som Nina gjorde i Kina.
 


» Babblar som vanligt :) «

Gjorde en liten video åt er, pratar om vart jag varit och såklart lite om Jorvik vampyren :) 
 
 
 
 

» Hur tänkte ni nu? Varning för argt inlägg «

Ett hett ämne på de bloggar ja läser (vilket inte är många iförsig) är det här med att airstar blivit bombarderad med folk. Först och främst, FANTASTISKT att ni som längtat så länge efter detta äntligen får träda in på star stables första (och bästa) server någonsin! Jag är så lycklig för er skull och det är så kul att få träffa er. 
 
Men jag förstår bara inte logiken i det hela.. Alltså om jag förstått det här rätt nu så låg servern nere hela onsdagen för att teknikerna jobbade för att göra servrarna stabilare, detta gav mer plats på airstar eller så skickades oaktiva konton iväg? Högst oklart, hade varit intressant om dem uttalat sig om detta kanske? För i övrigt så är den enda informationen du fått kring detta om du inte är med på deras facebook att "Veckans uppdatering kommer äga rum på torsdag istället för onsdag!" Jaha vad bra!? Eller nått.
 
Okej vi går vidare, att SSO är TOTALT SÄMST på att ge ut information har jag ältat så många gånger och ni vet precis vad jag tycker. Men ja helt enkelt så loggar jag in och möts av ett FOLKHAV på vingården och börjar direkt undra vad som försigår. 
 
På vägen till ett event möts jag av flera klubbar jag aldrig hört talas om, whata vilka va de där!? Dom var många också. Jag fick även vänförfrågningar och insåg att nått stod inte rätt till. Jajamen det visade sig alltså att airstar stod på vid gavel och det rasade in folk och även hela klubbar.
 
Sneakydragons hade mer publik än deltagande medlemmar på torsdagens lektion vi hade, det är kul att folk är intresserade av hur vi har event så länge man håller sig på avstånd och visar respekt. Min brevlåda fylls snabbare än någonsin med brev från folk som bytt server och ser fram emot att träffa mig, jätte roligt verkligen.
 
MEN.... Jag får mer fatal än någonsin på vingården. Det laggade ganska rejält dagen efter "uppdateringen". Sedan dess har jag nästan inte spelat. Men min fråga blir då, hur fan tänker dom när dom lägger ner spelet en hel dag endast för att göra servrarna stabilare och låter sedan flera hundra (?) aktiva personer få tillgång till airstar? Uppenbarligen är servern precis lika ostabil som förut trots att dem kanske arbetat med dem, för dem belastas ännu mer nu och ja alltså ni förstår min poäng dethärärbaraintebraochjagorkarintehaha...
 
Jätte kul att SSO lyssnat på folk som vill till airstar, men allvarligt.. Det håller inte. Sen undrar jag också, hur får folk reda på att servrarna öppnas? Alltså de står ingenstans om att folk kunnat byta server nu, eller? Hur fan sprider sig ryktet eller hur fungerar det? Jag vet hur man byter server alltså, kollar folk den sidan varje dag typ? Haha förvirrad fisk, så många frågor.
 
Och återigen, riktigt dåligt att de som inte vill blanda sig in i deras facebook grupp inte får information. 
 
 
Over and out
 
Redigerat - Ni som tar illa upp av inlägget borde läsa det igen innan ni kommenterar, hur många gånger ska jag behöva skriva att jag är glad för er skull och över att få träffa er? Det är INTE er inlägget är riktat emot utan supporten.
 » Sommarvärme «

Godmorgon, har precis varit ute och promenerat i vanlig ordning. Det luktade klippt gräs överallt och redan såhär tidigt är det nästan 20 grader i solen. Man blir ju så lycklig! Mina planer idag är att få ordning här hemma, resväskorna står fortfarande framme och jag har en del måsten utöver det. Men jag skulle även vilja filma idag också så att jag har material att jobba med i veckan. Har säkert glömt bort hur man redigerar efter uppehållet.. Men annars så måste jag faktiskt komma ihåg att slappna av lite för kommande två helger är uppbokade och jag ska än en gång ut på vägarna och resa haha.. 
 
Jag har inga tidsinställda kvar så det fick bli en mobilbloggning helt enkelt men ska lägga ner tid på bloggen senare så att ni får riktiga inlägg också! 
 
Hoppas ni har sommarkänslor och att skola/jobb eller vad ni än har för er på dagarna känns lite lättare just nu. 
 
 

» Underbara ni <3 «

Har varit ute och flängt i värmen och har massor att göra, men blev så jäkla hängig alltså så jag var tvungen att åka hem och vila. In på SSO och umgås med världens bästa fans och nu mår jag så mycket bättre igen <3
 
 
 
Ni är min kuckelimuck medecin, nu ska jag ut i värmen igen. Puss på er hoppas er söndag är bäst <3
 


» Man får sig ett gott skratt av brevlådan «

 
Ibland är ni ju bra knasiga, delade denna till alla drakar i vår grupp för den är ju helt fantastisk. Så himla tokig men med ett underbart fint avslut, tusen tack söta Lizbeth! <3
 
 


» Sommar = hästböcker «

För mig är det obligatoriskt att läsa en jäkla massa hästböcker på sommaren, oavsett om det är på stranden, hemma på altanen under ett parasoll eller i husvagnen med spöregn utanför. Det är bara så jävla mysigt! Ursäkta mitt språk.. Nu har jag dock fått ett problem och det är nämligen att jag läst ut allt jag har.
 
 
När jag var mindre prenumenerade jag nämligen på pollux som var en bokklubb för hästälskare, tror dom döpt om sig till pennyGIRL och att de inte är lika mycket böcker längre? Alltså Pennygirl... Blir så less, pojkar/killar/män rider och älskar hästar också. Men jaja strunt samma de var inte ämnet. Alla böcker jag fick från denna bokklubb sparades i kartonger på vinden som jag senare hittat, tog med en drös när jag flyttade men inte allting. Nu är allting alltså utläst och jag har PANIK för jag vill börja läsa nu.
 
 
Nu lefterlyste jag hästböcker på sneakydragons FB grupp i veckan och lyckats köpa 5 stycken av super snälla Naomi Darkyard, eller hon ville inte ha betalt utan bara för frakten men hon fick en liten slant för besväret endå! Så snart ligger jag där under parasollet med en ny laddning böcker. MYSIGT!
 
Redigerat - I fredags kom böckerna hem till mig! <3
 
 
 

 

» Kossi kossi kossi kossi MU «

 
 
Den här kossan köpte jag enbart av en anledning, den skulle vara en ko på ett event under western veckan. Sture tjatade i evigheter på att jag behövde den så jag gav med mig på ett villkor, hon skulle levla den. Sagt och gjort den stod helt full levlad och redo för western veckan när ja kom hem. Helt fantastiskt haha! 
 
 
Vi hade nämligen en lektion i torsdags där jag och Sture lärde drakarna att valla, så dem vallade omkring oss på våra kossor. Jätte skojj verkligen, vi är lite knäppa ibland. 
 
 
Efter en uppvärmning i ridhuset vallade dem alltså in oss i transporten en och en. Mer bilder på det från riktiga lektionen kommer ni få se när ja kommer hem igen! :)
 


» Ledtrådar, vart fan är Nemo nu då!? «

Här kommer lite ledtrådar på vart jag är någonstans och busar.
 
 
- Det är ett slags köping om man kan kalla det så haha
- Jag var även här i somras på harry potter utställning
- Här hålls horse show just nu och är en av anledningarna till att jag är här
- Kolmården är inte långt borta
 
Hmmm!? Vart kan jag vara tro.. Klura på det och gissa bland kommentarerna för skojjs skull.
 

 
 
 

» Använda min bloggutmaning? «

Har fått många frågor, får man använda min bloggutmaning? Svaret är SJÄLVKLART.
 

 
Var inte blyga de är fritt fram! DOCK ska du ju självklart inte påstå att du gjort den själv utan att den är ifrån min blogg. Men det förstår ni nog va? Plocka ut några enstaka eller kör hela racet. Det är mycket jobb att tidsinställa men så värt tro mig. Det är jätte skönt och kul att göra detta.
 

 

» Bloggutmaning dag 20 - SSO avatarerna «

Dags att ägna ett inlägg till våra egna avatarer, alltså dem vi själva skapar och styr i spelet. 
 
 
Det här är min avatar Courtney Silverhill, hon ser inte ut som hon gjorde när jag skapade henne då hon fått en ny stil på sitt hår samt ett vampyrsmink. Min avatar är lätt att känna igen och jag ser alltid likadan ut eftersom jag gör min serie Jorvik vampyren. Därför har det här utseendet kopplats ihop med mig på olika sociala medier. Jag kan inte byta, eller kan kan jag väl men det skulle bli konstigt för många och inte minst mig själv.
 

 
 
Såhär ser jag ut utan smink och med hårfärgen brun som jag länge haft i spelet innan jorvik vampyren då jag är brunhårig irl. Jag valde även att ha en skönhetsprick i ansiktet då jag har en sådan även irl men den sitterlängre in mot munnen. 
 

 
Jag har alltid varit nöjd med min avatar, aldrig ångrat små saker eller liknande som många gör. Dock har jag länge undrat varför vi endast kunde ha ljusa hudfärger och varför vi är begränsade till en vikt som är på gränsen till undervikt? Eller kanske inte ens på gränsen jag menar kolla midjan på gubbarna i kavaj? 
 
Nu när den nya funktionen kom där man kan ändra sin avatar kom även fler hudfärger, bra jobbat! Men fortfarande kan vi inte lägga på oss några kilon fett eller muskler. Vi kan inte heller välja utseenden som är typiskt manliga och man ser att våra avatarer har bröst i vissa tröjor. Man KAN lyckas se ut som en kille på spelet och det finns några könsneutrala namn men trots det så är spelet otroligt inriktade på tjejjer precis som övriga ridsporten i stora drag. Det är tråkigt tycker jag och 2015 borde vi ha kommit längre än så. 
 
Hade det inte varit roligt om skapa din avatar grejjen var lite mer avancerad med just längd, vikt och kön?
 
 
 Jag tycker att alla ska få se ut som dom vill, smala, tjocka, korta, långa, kurviga, spinkiga alltså ja vafan jag bryr mig inte men jag tycker de är tråkigt att vi är låsta i en form i spelet, en form som även skapar mycket ångest hos många unga tjejjer och killar. För mig är det viktigast att må bra och jag själv mår bra när jag rör på mig och får i mig god mat i lagom mängd. Men det betyder inte att alla mår bra av det, människor är olika trots att inte samhället förstått det ännu ;) 
 

 

» Drakmyyys! «

Hallå där, nu vare dags att dra igen! Denna gången åker jag tåg ner till Annie och hjälper henne med lite läxor innan vi far vidare till Nina, Rockmormor och Victoire över helgen. Ska bli så mysigt då jag inte sett dom sedan i oktober. Eller ja Annie träffade jag faktiskt innan ja åkte till spanien då hon kom till flygplatsen och hängde på hotellet som jag sov på innan flyget skulle gå dagen efter. Amanda var hos mig när vi var på GOT mässan också! Men Nina och Victoire har ja inte sett på länge. 
 
 
Såhär sov Kingen sist vi var o träffade drakarna
 
Som ni förstår så blir det kanske inte så mycket spelande men jag har tidsinställt en del åt er så bloggen blir inte tom. Jag har även gjort ett inlägg med ledtrådar som ni kan gissa vart jag befinner mig i. Denna gången äre ingen tävling med vinnare men för skojj skull så har jag gjort det endå. Dem dyker upp i morgon på dagen!
 


» Mhm... Ahaaa... ? ;) «

Vi drakar gillar att sprida ut oss i världen på olika servrar. Kan det vara så att Nemo trätt in på UK servern idag? 
 


» Jihaa! «

 
 
I tisdags höll jag i lite tävlingar i cowboy anda, vi tävlade hos Marley, moorland och Mrs. Morse med olika upplägg som var individuellt, grupp och mini champ. Jätte skojj hade vi!
 
 
Hos Marley delade jag först upp dem två och två, sedan fick dem köra banan och vinnaren gick vidare till den stora finalgruppen. I slutet vart det alltså en stor grupp som tävlade om poängen.
 

 
 
 
Hos Mrs. Morse körde vi mini champ och det menas alltså med att ALLA startar banan samtidigt och sedan ger mig sina tider i klubbchatt. Det var inte lätt på denna hemska bana då man behöver mycket sikt.
 
Av någon anledning fick jag ingen bild i moorland men där hade dem 8 minuter på sig att resultattävla sig fram till sin bästa tid. SÅ himla duktiga allihopa och Ellie Northfall tog hem vinsten denna kväll!
 
Har ni haft cowboy tema i er klubb någon gång? :) 
 

 

» Bloggutmaning dag 19 - Mitt irl hästliv «

Var tvungen o pausa bloggutmaningen lite på grund av tävlingen samt att jag ville få in lite mer vanliga inlägg nu när jag är hemma. Men nu kör vi igen, inte långt kvar nu!
 


 
Jag får många frågor ifall jag rider irl osv, svaret är tyvärr nej. Många har länge undrat kring detta och nu får ni en förklaring. 
 
Jag har hållt på med hästar hela mitt liv, jag satt på en häst för första gången när jag var 3 år tror jag. Jag började rida på ridskola där jag skaffade mig sköthästar och tävlade både på ridskolans hästar och privat hästar jag fått låna från kontakter runtomkring. Jag var i stallet JÄMT och var med på alla slags evenemang som dök upp och hade massor av kompisar i stallet, det var mitt andra hem.
 
Jag åkte iväg på träningsläger med jämna mellanrum och lånade hästar över sommaren. Med åldern så kom annat ivägen, skolan, kompisar, killar och vara ute på helger började gå före de tidiga mornarna i stallet, jag var någonstans runt 16 när jag började se att det fanns annat i livet än hästar. Jag blev för lång för att fortsätta rida ponny (enligt mig själv) så jag bytte till en hästgrupp (där jag endå fick rida alla D ponnysar som gick med hästarna haha).
 
Folk började undra vart jag tog vägen när jag var mer sällan i stallet och jag kände att ridskolan började bli mindre och mindre min grej. Då träffade jag en gammal bästis som jag red tillsammans med när jag var liten. Hon hade lämnat ridskolan och skaffat en egen häst, jag förklarade hur allting låg till och hon blev helt överlycklig. DU MÅSTE BÖRJA RIDA MIN HÄST. Sagt och gjort jag åkte hem till hennes mammas gård och provade hästen jag hört så mycket om, en väldigt speciell dam. Jag gillade henne från första stund, hon hade motor för tre fullblod och ett jävla humör, men det skrämde mig inte utan jag blev tvärtom galet intresserad av att vidareutbilda henne. 
 
 
När det blev seriösare så bestämde jag och min kompis att vi ville hitta ett stall där vi inte var ensamma. Så att vi kunde börja träna tillsammans med andra och för tränare då och då. Vi hittade ett perfekt stall och vi trivdes helt underbart. Jag började träna ännu mer och se otroliga framsteg hos både mig och hästen. Jag älskade att inte behöva ha hästar överallt på banan när jag red och ifall jag var trött en dag tog jag helt enkelt en tur i skogen. Jag visste att jag aldrig skulle tillbaka till ridskolan igen trots att det som sagt varit mitt andra hem, jag visste att det aldrig kunde bli som förut. Det blev mer och mer seriöst med min kompis häst och tillslut betalade jag för halva hästen. Hyra, hovslagare, veterinär, foder, träning och utrustning ja you name it. Min kompis sa att jag hade precis lika mycket som henne att säga till om, hon såg mig som en delägare.
 
Här stod vi ett bra tag, jag älskade folket och hästarna här och när jag kom på morgonen slog på radion, hämtade in hästar och fodrade så bara slappnade jag av. Världens terapi. 
 
 
Vad hände? Ja det förstår jag att ni undrar. Min kompis fick reda på att det skulle göras ändringar i regler gällande hennes jobb. Hon var osäker på ifall hon kunde jobba kvar och ville att jag skulle ta hästen på foder. Jag visste att utan körkort och mitt uppe i en utbildning så skulle det inte gå, det är dyrt att ha häst och jag gick fortfarande i skolan. Efter mycket om och men så flyttade vi hem hästen igen, vilket är väldigt långt ifrån mig. Jag är där ibland och hjälper till, rider henne ibland när hon är på bete men inte mer än så. Det känns som att jag svek henne, det kändes även som att all tid och pengar jag lagt ner var helt förgäves. Men det var självklart en underbar tid i livet. Jag saknar ridningen mer än någonting annat.
 
En sak är säker och det är att jag inte vill rida på ridskola eller kära ner mig i en häst som inte är min egen. Under alla dessa år har hästar som jag kärat ner mig i sålts, avlivats eller på annat sätt tagits ifrån mig. Jag antar att jag är långt ifrån ensam, många av er känner säkert igen sig?
 
Står du inte som ägare på papper kan du inte heller göra något åt saken, det är jag trött på och vill aldrig uppleva igen. Men en vacker dag ska jag köpa min egna häst. Det kan ta några år till, jag kanske inte kan rida lika bra längre men jag tar mig tillbaka. Det vet jag! 
 

 

» Andra vinnaren i min bloggtävling! «

Här kommer den andra vinnaren i min senaste bloggtävling. Anledningen till att det blev två vinnare är för att den första tävlingen jag hade inte gick så bra då blogg.se hade trubbel med kommentarer så folk kunde helt enkelt inte delta. Återigen tusen tack till er som deltagit, jag har läst de flesta bloggarna och ni är fantastiskt duktiga!
 

 
Det första som slog mig var att den här personen verkligen förstått hur man fångar någons intresse. Beskrivningen var ju helt fantastiskt verkligen så jag kopierar in den här. "Min och Dossans blogg är en rollblogg där inläggen handlar om träning, tävling, flummiga klubbkvällar och massor av bilder. Jorviks mysterier och historia tas upp ibland och vem vet vad som händer när en Anka och baronessans ena dotter sitter vid styret."
 
Ni förstår nog att jag fastnade vid Jorviks mysterier och historia samt vad som händer när en anka och baronessans ena dotter sitter vid styret. Alltså jajaja jag måste in på den bloggen! Så kände jag.
 
Bloggen Teamandalusian.blogg.se drivs av Anders Oldlund Och Doris Dawnforest, Ankan befinner sig just nu på marschmallow cloud där hen fastnat en tid framöver. Att skapa ett nytt liv på en ny server är inte det lättaste men läs bloggen och häng med på resan! Bloggen innehåller precis som lovat inlägg om träning, tävling och klubbliv med mycket bilder. Många inlägg är rollade och man får verkligen känslan av att Ankan & Dossan lever på Jorvik på riktigt! Det tyder på stor fantasi vilket är underhållande att läsa.
 
 
 
När jag scrollade ner hittade jag även en berättelse, så himla roligt! Ni får ett utdrag. 
 
Du, min andra halva, min soulmate, närmsta vän och störta fiende. Du är den som jag står ordlös inför.
Jag minns när vi var små, du jag och dina kompisar, din bror var också med ibland. Jag fick hänga med på din rygg när ni lekte, du fanns alltid där. Din mor var den mest, ja, jag vet inte vad. Men jag vet att hon älskade mig och dig lika mycket. Hon var som en mamma för mig, och det betyder allt. Mitt första år var mitt bästa tack vare dig och henne, allt innan det där. Vi var två små oskyldiga åringar som älskade, levde och lekte. Jag fanns där för dig och du fanns där för mig. Att allt som hände mellan då och nu skulle väga så mycket hade vi ingen aning om, nej! Vi tänkte inte på hur det skulle bli, vi tänkte på hur det var. Det var du, jag och havet. Det som hände är sedan länge glömt hos många, men inte hos oss. Hos oss som var där gör tid ingen skillnad, vi kan fortfarande se bilderna framför oss, lika tydligt som om det skedde för 5 minuter sedan. Paniken, känslan när liv går till spillo. Jag kan se det klart som kristall framför mig, det vet jag att du också gör. Jag vet att du innerst inne är det du var och att jag är det jag var. En sak är dock så säker; att du och jag kommer hålla ihop föralltid.
 
 Alltså hur spännande!? Klicka HÄR och gå in och läs för fasa. 
 


Vad tycker Nemo? 
En fantastiskt aktiv blogg med GRYM uppdatering, underhållande inlägg och mycket bilder, många är nyfikna på andras klubbliv och det gör det hela också mer spännande. Att Ankan & Dossan skriver spännande historier om Jorvik gör inte saken sämre, en underbar SSO blogg helt enkelt som jag kommer fortsätta kika in på. 
 
Teamandalusian.blogg.se
 

 
 
 
 
 

» Howdy! «

Andra vinnaren i bloggtävlingen presenteras under eftermiddagen/kvällen. 
 

 
Denna vecka har vi westernvecka som är en liten favorit i repris, då vi haft denna vecka för ett bra tag sedan. Men denna gång är det lite nya aktiviteter såklart. I måndags samlades en liten tapper skara cowboys på vingården fullt westernklädda och otroligt vackra.
 
 

 
Vi skulle ha grillmaraton med lekar och berättelser så vi började vår resa mot den första grillplatsen som var Nilmers högland. Janni ledde gruppen på sin vilda mustang host ponny.. Jag lade mig längst bak för att hålla koll på alla cowboys. På vår resa lyssnade vi på fågelkvitter från vår musik bot på ts. Det är alltså som en användare i kanalen där vi pratar som man kan styra och spela musik på så att andra hör. När vi var framme vid grillplatsen och elden tändes lyssnade vi även på sprakande ljud och mös som bara den!
 
 

 
Vi skaffade oss Cowboy namn och jag döpte mig till faceless game of thrones beroende svar ja. Sedan red vi vidare igen mot Skördebyggden ni vet grillplatsen på berget? Så mysig. 
 
 
Jag och Blajje står längst ut till höger, vi kan inte bete oss på bild helt enkelt.
Hans häst bryter nacken också, stackars.. 
 
 
 
 

 
Framme vid skördebyggdens bästa grillplats som är skit svår o hitta!
 
 
Här hade jag förberett en kort liten frågesport om Cowboys, dem var duktiga och listade ut svaret på varje fråga.
 

 
 
När vi var färdig grillade i skördebyggden vadade vi över till ridhuset där vi grillade sista korvarna. Matkoma delux kan jag ju berätta.. Men grillmaraton är sjukt najs faktiskt. Vid sista grillplatsen körde vi lite wordscrambler med temat cowboy. Wordscrambler är alltså ihopkastade ord som ska bilda ett ord vi letar efter. Vi skickar ut ett ord som är hullerombuller och medlemmarna listar ut och skriver vad de tror ordet är.
 
Detta var ett perfekt event att leda efter en lång ledighet, vi hade så himla mysigt bara.
 
 
Exempel på wordscrambler: 

Campfire - Cmrepfai

Grand Canyon - gnrda Oynacn

Buffalo - Ffbaluo


 


» Första vinnaren i min bloggtävling! «

Tusen tack till alla som deltagit i min tävling! Nu är ju det svåraste kvar och det är att välja ut vinnare. Jag har kikat runt på de bloggar vars beskrivning intresserade mig och det finns så himla mycket härliga bloggar där ute. Det är jätte svårt att välja ut vinnare men jag har iallafall bestämt mig för en person.. 
 

 
Tilde Miststreet driver bloggen Chassidy.blogg.se där hen skriver om sin SSO vardag men det dyker även upp inlägg om alicia online och minecraft. Tilde lägger upp redigeringar och en hel del linearts. Hen är duktig på att uppdatera och lägger upp mycket fina bilder på bloggen. Tilde Miststreet bor i Fortpinta med sina 31 hästar och en hel drös med husdjur vilka man får läsa om. Tilde är även med i en annan bloggtävling där hen tävlar om en bloggdesign, jag önskar dig stort lycka till i den tävlingen! :) 
 
Några bilder från Tilde Miststreets blogg:
 
 
 
 
 

 
Vad tycker Nemo?
Jag tycker att Tildes blogg är väldigt mysig och trevlig att läsa, jag tycker mycket om att du uppdaterar så pass bra som du gör. Jag hade öskat lite mer text kring ditt spelande under de fina bilderna du lägger upp. Men jag tycker att du gör ett riktigt bra jobb med din blogg och jag hoppas att fler av mina läsare kikar in hos dig! Fortsätt driva bloggen så ska du se att fler kommer hitta till dig och stanna där. Lycka till :) 
 
LÄS TILDES BLOGG HÄR 
 

 
Jag kommer att välja ut en till vinnare som kompensation för det senaste strulet. Vinnaren presenteras med ett inlägg i morgon så kika in då och se ifall du vunnit! 
 
 


» Jag har saknat er <3 «

Ni får ha överseende med att detta inlägg är rätt rörigt, jag är lite ringrostig. Bloggtävlingen är nu avslutad och jag ska dra två vinnare under eftermiddagen/kvällen som kompensation för senaste strulet i tävlingen. 
 
Gud vart ska jag börja? Jag sitter bara och stirrar på tangentbordet.. Hur gör man.. Jag har haft det fantastiskt men känner mig långt ifrån utvilad. Jag har alltså varit i Rättvik och Spanien och på fredag åker jag och hälsar på några drakar över helgen. I spanien var jag alltså på en festival som heter Ferie de mayo där flera gårdsägare visade upp sina fina hästar. Jag har badat, solat, myst men även varit i full gång och hittat på MASSOR med roligt. Jag skulle typ behöva semester efter semestern? Bara ligga ute under ett parasoll och läsa hästböcker, typ.. Nejmen jag piggnar nog till och kommer in i livet här så småningom. Ibland känner jag mig så jävla bortskämd.
 
När jag kom hem från spanien så var det lite regnigt men solen tittade fram lite smått, när jag kom in i trädgården så slog det mig hur mycket vår det blivit och sommaren är INTE långt borta. Alltså det var så mycket blommor, gräs och träden var ju alldeles levande!? På bara några veckor... Så himla fint. Haha tant nemo har talat, nejmen det är faktiskt galet vad fort det går när de väl börjat. Den här sommaren ska jag njuta varje dag. Att tänka på hösten ger mig ångest, jag längtar verkligen inte dit.. Då blir det förändringar i mitt liv och det gillar jag inte. Men nog om det, de tar vi sen! 
 
HUR MÅR NI? Jag har fått över 350 kommentarer på bloggen när jag varit borta, min brevlåda blev tydligen full på två dagar och jag har galet mycket att ta igen på youtube. Men det är härligt, ni har inte glömt mig. Världens bästa Sture har tagit så otroligt bra hand om mitt konto, alltså herregud hon har levlat och gjort mig poplär med arkeologiska saken med stenarna och tagit hand om gratis koder osv osv. Hon har tillomed köpt min lilla drömhäst åt mig :') Ja herregud vad skulle jag göra utan Sture? Tusen tack världens bästa du.. 
 
Jag hoppas att ni haft det bra iallafall, jag kommer vara lite små seg här nu men nästa vecka är jag nog helt back on track. Då ska jag även fortsätta med de sista avsnitten av Jorvik vampyren. Spännande va?
 
 
Äntligen min <3
 


» Bloggtävling - Varsegoda gissa! «

Då är jag äntligen hemma igen och det är dags för er att luska ut vart jag befunnit mig någonstans! Du kan självklart gissa även om du inte har en blogg men eftersom vinsten är ett reklaminlägg så går det inte att vinna tävlingen utan en blogg. Ni kommer nedan få två bilder och med hjälp av dem gissa vad landet heter som jag besökt. När ni tror att ni har rätt svar kommenterar ni detta inlägg och skriver:
 • Ditt Star stable namn
 • Din bloggadress
 • En beskrivning av din blogg
 • En gissning på vilket land jag besökt
Det är alltså viktigt att du har rätt svar MEN även en grym presentation av din egen blogg för att jag ska bli intresserad av att läsa den och sedan ge den blogg som jag finner mest intressant lite reklam och förhoppningsvis ett gäng nya läsare! Är ni redo!?
 
Här är alla ledtrådar ni hitils fått under min resa i det här främmande landet:
 • Jag är i ett varmt land
 • Jag är i ett land som ligger i europa
 • Valutan i landet är euro
 • Det här är ett stort land med ungefär 46.000.000 människor (I sverige är vi ungefär 9.000.000)
 • I det här landet finns en varmblodig hästras som även finns på Star stable online och är en av de äldsta framavlade hästarna i hela världen, jag har varit på en jätte stor hästuppvisning som hålls här just nu och tittat och klappat på dessa fantastiska hästar.
 • Landet gränsar till bland annat frankrike och portugal.
 • Landets nationalrätt är Paella som oftast är ris med skaldjur, kött eller kyckling.

 
Och nu ska ni få bilder som är de absolut sista ledtrådarna, sen är det bara att börja gissa bland kommentarerna och skriva en presentation om er blogg.
 
 
Såhär ser hästrasen ut som ursprungligen kommer från det land jag besökt. Jag äger även en häst på SSO som är av den rasen, min häst på SSO heter Hotspot.
 

 
 
Såhär ser landets flagga ut.
 

 
Då var det dags att tävla! Frågan är alltså vilket land har jag varit i? När du gissat det så ska du även ge mig en presentation av din blogg för att kunna vinna ett reklam inlägg av mig. Så inte bara gissningen är viktig utan presentationen väger lika tungt. Lycka till!
 
Exempel - Sverige är ett land.
 
ENDAST EN GISSNING PER PERSON BLAND KOMMENTARERNA,
TÄVLINGEN AVSLUTAS I MORGON KLOCKAN 12.00.
 
Lycka till! Om inte kommentarsfältet fungerar denna gången heller kan du antingen gå in på min blogg från en telefon eller kommentera ett annat inlägg så att jag kanske hinner fixa till det innan tävlingen avslutas. 
 

 

» Bloggutmaning dag 18 - En sak jag hatar «

Är det någonting jag verkligen hatar så är det fatal. Många gånger när man ska planera event så måste man ta hänsyn till detta och ha med det i reglerna. "Får du fatal så är du ute, får du fatal så blire omstart" Ni hajjar och känner kanske igen er? Ska det behöva vara så? Fatal har ALDRIG varit en sån stor del av spelet som det är just nu. Vi undviker att ha events på vissa ställen på grund av detta osv osv. Det är otroligt irriterande och vissa är mer drabbade än andra. Nu verkar SSO teamet försöka jobba bort det här, men man undrar ju egentligen hur det kunde bli så illa som det faktiskt är just nu. Jag får fatal minst 2-3 gånger under en kväll, det är otroligt svårt att hålla i event och ständigt vara orolig över det här.
 
Som ett exempel, jag och Amanda höll i en tantavecka och vi hade virrat bort oss och de andra skulle leta med hjälp av ledtrådar. Jag befann mig i gallerian. Plötsligt får jag fatal och vasknar upp vid bussen där flera drakar står o väntar. Hur fail? Jätte tråkigt, hela eventet kunde förstörts. Om det inte är så att rockmormor och nemo är sjukt bra på att improvisera och jag gömde om mig och gav spontan ledtrådar.
 
 
Bilden har Haley Underfall gjort från Sneakydragons. 
 

 

» Bloggutmaning dag 17 - 10 önskemål till spelet «

Ojoj det här är svårt, man vill ju ha så mycket till spelet. Jag har nog räknat upp över 100 grejjer i min blogg här genom åren. Men okej ni ska få tio saker jag helst vill ha. 
 

 
- Jag vill kunna designa mitt eget stall.
 
Kopierat från ett gammalt inlägg på min blogg - Du kan välja färger till ditt stall, du kan pynta ditt stall till olika högtider (Jul, midsommar, nyår osv.) Du kan också köpa namn skyltar till dina hästar som sitter vid de olika boxarma. Du kan köpa foder och beroende på prisklassen så får din häst olika mycket xp, de dyrare fodret ger mer de billigare mindre. Fodret förvaras i en box inne i sadelkammaren. Ditt stall blir smutsigt och du måste mocka och sopa varje dag, ju fler dagar som går destå grisigare blir det. Det finns en spilta inne i själva stallet där du kan ställa hästen och spola av den istället för att borsta. (här vore det kul ifall hästen faktiskt blev smutsig också ju fler dagar som går utan ryktning eller spolning)
 

 
- Jag vill kunna släppa mina hästar i en hage.
 
En anledning till att jag ÄLSKADE arvet från rosemondhill var just på grund av att man kunde leda ut sina och andras hästar i olika hagar och låta dem springa av sig när man tex mockade eller red någon annan häst. Hade varit så roligt att förverkliga det till SSO.
 
 
 
 

 
- Jag vill ha nationella campionat.
 
Hur kul skulle det inte vara? Att få kvala in till ett championat där man möter spelare från andra servrar än den svenska. Jag tänker mig att man kvalar in genom championat på den egna servern och att man först plockas ut bland de 20 bästa, nästa championat 10 bästa och tillslut de 5 bästa som får tävla i ett nationellt championat. Detta ska ju såklart inte vara varje dag utan kanske 1 gång i månaden? för att det ska vara lite prestige att ta sig vidare och vinna. Jag tycker de vore dö kul! vad tycker ni? tror ni det är genomförbart? :)
 

 
- Jag vill kunna tävla dressyr.
 
 

 
- Jag vill ha en klubbarena där det ska finnas en odentlig dressyrbana samt olika hinderbanor som klubbägaren/ledaren väljer vilka hinder som ska synas på tex lektioner. Här ska man kunna välja att igga alla utom klubben eller välja vilka klubbar som ska synas (vid tävlingar tex.)
 
- Jag vill ha mer animationer på både hästar och karaktärer.
 
- Jag vill ha en funktion där man kan byta kameravinkel så att man ser från sin gubbes ögon.
 
- Jag vill att postlådan ska uppdateras, så man ser när man fått post vilka man svarat på osv osv.
 

 
- Jag vill ha mer utrustning, fler olika sadlar och träns. Typ hopp sadel, allround, dressyr, pullarträns osv. Mer benskydd och olika skydd samt att man ska kunna välja fram eller bak. Ländtäcken vore en dröm.
 
 

 
 
- Jag vill ha boxdörrar i stallet.
 
Man ska kunna öppna och stänga dem själv, ger mer verklighets känsla tror jag.
 

 
Gillar ni mina önskemål? Har ni egna önskemål till spelet?
 


» Bloggutmaning dag 16 - Snyggaste NPCn? «

NPC står för non playing carachter, alltså det är en avatar som inte styrs av någon. SSO har flera NPCs runtom Jorvik och jag tänkte nu skriva lite om dem som jag gillar allra bäst utseende mässigt. 
 

 
 
Den absolut vackraste kvinnliga NPCn har jag länge tyckt är Big bonny. Hon var den första NPCn som var ordentligt välarbetad och jag älskade henne verkligen! Nu har ju fler NPCs fått välarbetade utseenden men jag måste endå säga att Bonny fortfarande är en liten favorit. 
 

 
 
Den manliga avataren blir svår. Jag vet inte om ni märkt det men jag kärar ofta ner mig i lite olika manliga NPCs i spelet haha. Vet inte hur många av dom som jag sagt är min pojkvän, heh.. Men jag gillar verkligen Josh utseende trots att han fått grått hår, han är riktigt fin! Så ja han är nog min pojkvän nu. Cowboy hallå!
 

 
Vilka är era favorit NPCs?

» Bloggtävling - Ledtrådar, vart befinner jag mig? «

 
Här kommer då del två av ledtrådarna till bloggtävlingen som dyker upp här på måndag (den 18 maj). Detta är dem sista ledtrådarna innan jag laddar upp bilderna som drar igång tävlingen. I förra ledtrådsinlägget fick ni ganska ytliga ledtrådar och ni ska nu får lite mer kött på benen inför tävlingen. Dem förra ledtrådarna var:
 • Jag är i ett varmt land
 • Jag är i ett land som ligger i europa
 • Valutan i landet är euro
 • Det här är ett stort land med ungefär 46.000.000 människor (I sverige är vi ungefär 9.000.000)
Och nu ska ni få fler färska ledtrådar!
 • I det här landet finns en varmblodig hästras som även finns på Star stable online och är en av de äldsta framavlade hästarna i hela världen, jag har varit på en jätte stor hästuppvisning som hålls här just nu och tittat och klappat på dessa fantastiska hästar.
 • Landet gränsar till bland annat frankrike och portugal.
 • Landets nationalrätt är Paella som oftast är ris med skaldjur, kött eller kyckling.
Är det fortfarande klurigt? På måndag får ni även bilder och det är då det är dags att sätta igång och gissa samt skriva presentationen av er blogg för att ha chansen att vinna tävlingen!
 

 
 

» Bloggutmaning dag 15 - Om jag ägde SSO «

Oj vilket svårt inlägg det här är men jag ska göra mitt bästa och fatta mig kort. Många av sakerna jag tar upp vet jag inte ens hur man egentligen gör men ni förstår principen iallafall. Men vi säger som så att jag tar över ägandet av spelet idag, vi säger även att jag har gott om pengar. Vad hade jag gjort då? 
 
Om jag tog över star stable idag hade jag bett mina anställda sätta sig i ett rum och skapa ett brev där massor av information kring alla buggar i spelet finns. Jag hade suttit där tillsammans med dom och skapat det. Brevet ska innehålla information kring spelet problem och hur vi ska lösa det. Sen hade jag stängt ner hela spelet i en vecka och kastat in extra folk att fixa allting så att spelet är tipp topp och redo att köras vidare efter den tiden. För att inte förlora spelare hade jag lovat en ny hästras eller ett område och därefter anställt folk som faktiskt vet vad en häst är till att göra denna häst färdig för öppningen, kosta va de kosta vill! 
 
När spelet öppnades igen skulle launchern funka perfekt, fatal skulle vara ett minne blott och jag skulle även ha ordnat en butik där alla uppdrags belöningar finns att köpa tillbaka för dem som förlorat dem, även startkläderna.
 
Jag hade renoverat spelet precis som renoveringen av moorland men jag hade även kastat in fler ridbanor, nya hinder och mer vilda djur som hästarna reagerar på när man stöter på dem. 
 
Jag hade gjort spelet mer inriktat på häst, träning och tävling. Men även lagt ner krut på huvuduppdrag såklart. Med mer inriktning på tävling så skulle det bli omöjligt att lagga sig fram utan alla skulle tävla på samma villkor. Ett rankningssystem hade varit kul för tex. klubbarna. Jag hade introducerat dressyrtävlingar och nya dressyrbanor med domarbås. Hade även skaffat gamemasters som skulle hålla i öppna event ibland, även nationella championat skulle finnas.
 
Alltså: Spelet ska fungera perfekt och fräschas upp samt fokusera mer på HÄST. Det är vad jag hade gjort.
 
 
 
Vad hade ni gjort om ni ägde SSO? :)
 

 

» Hej folket :3 «

 
Sture (Evelina Silverknight) här, ville bara visa er vad jag har köpt åt Nemo som en liten Välkommen hem present :D 
Jag läste på hennes blogg häromdagen att hon suktade om denna sötnosen så sagt och gjort, nu har hon pållen på sitt konto :D 
Marblejoy blev namnet på pållen och jag får tacka dessa två sötnosar som försökte hjälpa mig med namnen ^^
 
 
 Nu ska jag återgå till mitt konto och så får jag hoppas att ni alla mår bra och snart kommer nog nemo hem :D 
Puss på er alla! 

» Bloggutmaning dag 14 - Min starthäst «

Nightwhisper 
 
 
Jag trädde för första gången in på star stable den 4 april 2012 och har alltså spelat i över tre år nu. När jag satt där och skapade min karaktär hade jag aldrig hört talas om spelet och jag hade ingen aning om vad som väntade. Jag visste inte ens vad ett MMORPG spel var och det tog lång tid innan jag förstod att de andra som red runt i moorland var människor precis som jag. Trots att jag inte tog spelet så jätte seriöst i början så lade jag ner en del tid på att skapa min häst och min karkatär vilket jag tackar mig själv för idag haha. Jag tycker väldigt mycket om min starthäst och han kommer alltid vara den jag sitter på när jag utforskar SSO. Det är på hans rygg jag lärde mig spelet, deltog på spelets första championat och vann öppna events i moorland. 
 
 
 
Ett år senare den 10 april 2013 kom hästfunktionen och då var vår ensamma tid över. Idag står han mest på hästön men jag tar hem honom vid vissa temaveckor samt när nya områden öppnas eller huvuduppdrag lanseras. Dem ska jag ALDRIG göra med någon annan än honom, min kompanjon, vapendragare och sidekick. Än idag är han helt orörd och i sitt originalutseende, jag har aldrig rört hans man och kommer inte göra det heller. Han påminner mig om den gamla goda tiden och jag tycker om honom jätte mycket.
 


» Bloggutmaning dag 13 - Favorit event «

Jag är som ni kanske vet klubbledare i Sneakydragons och min huvudsakliga uppgift är att planera och genomföra event med medlemmarna. Det är någonting jag verkligen brinner för och valt själv, Evelina beordrar oss inte att göra saker utan eget initiativ är det som gäller i bland oss ledare vilket jag gillar eftersom man får känslan av att vi tillsammans äger och utvecklar klubben då. Men ja pågrund av detta så styr jag väldigt mycket event och veckor och är dessvärre sällan med på dem. Därför har jag lite svårt att välja favorit event kanske. Men ett event som ligger mig nära hjärtat är sneaky big paradise som än så länge har haft 1 säsong. Jag lade ner min själ i planeringen inför eventet. Det betalade sig då genomförandet blev storslaget och otroligt populärt. Vi har påbörjat planeringen inför nästa säsong som kommer bli så jävla grym (kan inte spoila mer). Denna gång är jag mannen bakom kameran och ska redigera avsnitten, men det är jag ju minst sagt bra på och det kommer bli sjukt roligt. Taggad till tänderna! Vilket är ert favorit event?
 
 
Snodde bilden av Biiim
 

 

» Bloggotmaning dag 12 - En häst jag vill ha «

Jag köper inte hästar lika ofta längre som förut det är ett som är säkert, när jag väl vill ha en häst så köper jag den. Men det finns en häst som jag har en väldigt konstig relation och historia till och det är den bruna andalusiern. Jag blev kär i den direkt när den kom, jag älskade allting med hästen. Trots det så var det någonting som jag aldrig kom till skott med och sedan den dagen har jag bara suktat efter den utan att köpa. Jag vet verkligen inte varför, jag avundas alla som har den, jag tipsar folk om att köpa den och jag kan stå och bara titta på den ibland. Men varför köper jag den inte? Jag vill ju ha den.. Den är perfekt enligt mig.
 
 
En VÄLDIGT gammal bild, då förstår ni kanske hur länge jag velat ha denna? 
 
Någon gång kommer hon stå i mitt stall, frågan är bara när tiden känns rätt.
 

 

» bloggutmaning dag 11 - 5 favoritplagg «

Oj det här är otroligt roligt! Jag har verkligen vissa plagg som jag bara älskar och använder mycket. Det har nog dom flesta? Men okej då ska jag välja ut och motivera dem bara.. Hmm.. 
 

 
1. My beloved stjärnglasögon
 
 
 
Jag äger dom både irl och i spelet, dem är så otroligt fula samtidigt som jag älskar dom så galet mycket. Anledningen från början var nog för att det var väldigt få som ägde dom på spelet. Jag var en av få som älskade att använda dom och de flesta började associera dessa glasögon med min karaktär. Jag tog en paus ifrån dom när dem blev tillgängliga för alla genom ett skit onödigt uppdrag, blev riktigt kränkt när de lovats att vara unika för oss som firade första födelsedagen, eller hur det nu var.. Och sedan vips hade ALLA på sig dom. Men nu har jag börjat använda dem igen och ingen passar bättre i dom en jag. ;)
 
Föresten så fick jag ett svar på detta om ni minns? Att det blivit något fel med uppdraget för de skulle inte vara samma glasögon och att dem skulle titta på det. Sen har jag inte hört något mer. Jävlar nu blir jag arg igen haha detta är känsligt.. Men kanske borde maila ännu en gång, överbelasta dem lite till. Ja varför inte.
 

 
2. Jorvik vampyren hatten
 
 
 
Denna hatt associeras mycket med Jorvik vampyren för mig, den är riktigt snygg att ha på dressyrtävlingen också. Det som gör att den blir så vampyrig är nog att jag tänker gammalt och läskigt när jag ser en sådan hatt. Ni vet typ läskiga och elaka gubbar från förr i tiden? haha. Äger även denna hatt irl.
 

 
3. Rida 5 byxorna
 
 
Det finns nog inte en person i spelet på hög level som inte äger dessa. Antagligen är dessa byxor buggade då dem har 5 i rida vilket inga andra byxor har, meningen är nog att de ska ha 4 i rida som de andra men SSO teamet kanske inte orkar fixa det.. Tänk vad mtcket roligare tävlingsoutfits man skulle kunna ha om de ändrade dessa till rida 4? Men hursom dem är svarta iaf det hade varit värre om de va typ snorgröna haha. Dessa har jag även till klubboutfiten så jag gillar dom såklart.
 

 
4. Gula piken
 
 
Den gula pike tröjan är så himla snygg till vår klubboutfit, hade önskat svarta detaljer till men det är snyggt med vita också. Alltså de är inte ofta de lyckas bra med de gula nyanserna men på denna har dem lyckats. Vi önskar stark och lysande gul till vår outfit och ofta är de orange gult eller dassigt som kommer till spelet.
 

 
5. Exklusiva ridhandskar
 
 
 Det är inte ofta jag tänker så mycket på handskar när jag gör en outfit, vet ni varför? Jo för att dessa är lätt dom snyggaste på hela spelet. Svarta med en diamant som knäppe alltså hallå eller. Snyggt och exklusive precis som jag! Nejmen haha jag tycker dom är så rå snygga så har dem nästan jämt. 
 

 
Det här var faktiskt kul så jag borde göra ett inlägg om favorit utrustning någon gång! Men det ingår inte i denna utmaning tyvärr. Ni får gärna berätta om era favoritplagg bland kommentarerna :)
 

 

» Bloggtävling - Ledtrådar, vart befinner jag mig? «

 
Då är jag ute och flänger igen men denna gången är jag utanför Sverige. Ni ska nu klura ut vilket LAND jag befinner mig i. Precis som förra tävlingen så kommer ni få ledtrådar men denna gången är det totalt två inlägg med ledtrådar eftersom jag är borta längre, det här är första. Denna gången är jag inte ute efter en specifik stad utan det är landet ni ska klura ut. Är ni beredda? Här kommer de första ledtrådarna. Glöm inte att tävlingen inte drar igång förns jag kommit hem och laddat upp bilder från resmålet!
 • Jag är i ett varmt land
 • Jag är i ett land som ligger i europa
 • Valutan i landet är euro
 • Det här är ett stort land med ungefär 46.000.000 människor (I sverige är vi ungefär 9.000.000)
 
Hmmm.. Ja det ska ju inte vara för enkelt. I nästa inlägg får ni ännu mer ledtrådar! Håll utkik här på bloggen. Ni ska inte tävla i detta inlägg utan det är inlägget med bilder från landet som ni ska gissa samt ge en presentation av er blogg. Glöm inte att presentationen av er blogg är otroligt viktig för att ni ska ha chans att vinna, ni måste fånga mitt intresse för att läsa just DIN blogg OCH gissa rätt på vilket land jag är i.
 


» Bloggutmaning dag 10 - Favoritmat «

Ja ni vet nog att jag älskar potatis och hatar lök, det är viktigt.
 
 
 
 

 
All sorts potatis utom rå är gott! Alltså hur mycket kan man inte göra med potatis?
 
Kroketter

Chips

 
 
Kokt med massa salt

 
Pekas potatisgratäng är godast!

Pommes <3

 
Okej men ska vi va lite seriösa då, jag gillar snabbmat men äter det inte så ofta, dock är jag inte alls mycket för typ kinesiskt och thai men jag gillar Sushi. Och jag älskar mandelfiskgratäng!
 
 


» Bloggutmaning dag 9 - Min klubb historia «

Det här är nog nästan det svåraste för jag minns inte alla klubbar jag varit med i men det är absolut inte många. Jag har aldrig hoppat runt utan jag har stannat i de klubbar som har event (när jag blev intresserad av det) oavsett hur många som deltog på dem. Jag har älskat eventen sen första stunden jag insåg att man kunde ha det på SSO och när jag gick med i Fairyforest var jag överlycklig att få delta på aktiva events och kunde göra mig i ordning lääääänge inför något så enkelt som kurragömma.
 
Men okej jag ska försöka ge er en liten överblick i min klubb historia.

 Jag skapade min egen klubb kort efter att jag börjat spela och döpte den till "Equestrian Queens Legacy" Alltså jag var så himla nöjd med det namnet och kände mig så himla fancy. Jag bjöd in lite random folk bara för att mitt namn skulle spridas men att ha event osånt var det inte tal om, jag visste inte vad det var och det var heller ingen som frågade om det. Efter ett tag började min irl bästis spela med mig och vi höll på ett bra tag och grupptävlade, gjorde lite uppdrag och upptäckte uppdateringarna ihop. Jag behövde ingen annan för jag hade ju henne och vi satt ofta ihop och spelade. Men när hon tröttnade så började jag se fler klubbar ute på events och blev lite sugen på att testa. Jag träffade en spelare i moorland som jag började chatta lite med och vi tävlade, hon började hälsa på mig när jag kom in och introducerade mig för några av hennes vänner. Snart gjorde hon en klubb som jag blev medlem i och jag hjälpte henne att starta upp den lite smått. Vi började även blogga ihop men efter ett tag kastade hon ut mig från bloggen som jag nämnde tidigare.

Men ja ett tag hoppade jag lite mellan olika klubbar, eftersom jag inte ställde mig på kö till större klubbar så var jag medlem i flera klubbar som behövde dras igång vilket jag försökte med men oftast var ägarna helt sega så jag tröttnade. Efter ett bra tag bestämde jag mig för att ställa mig på kö till en större klubb som Alicia Starnight och Lucy Westlake ägde men den upplöstes samma sommar. Efter det hamnade jag i Fairy Forest (Tack vare Denise Mountaingirl) där jag träffade min Doris, Haley Rainstorm och Violet Crazypaw.

Det var här jag upptäckte att människor faktiskt kunde komma nära en på ett spel men snart upplöstes även Fairy Forest och min jakt på en ny klubb startade. Härimellan hade jag. Haley och Violet en klubb som hette Pixel Warriors som även Doris joinade (Ellie Gladeforce). Efter att den upplösts hittade jag Sneakydragons (Minns inte hur lång tid de gick imellan) och jag minns att jag stod i Valedale med dåvarande ledaren, Sture, Emma Shortroad och Amanda Wolfdaughter och de berättade att klubben var väldigt ny och att de allihop varit med i samma klubb innan det. Jag trivdes, dem var sköna. Och snart trillade även Haley, Violet och Doris in. Jag stormtrivdes trots att klubben var väldigt liten. Jag kom på alla events och tillslut blev jag ridlärare. Efter ett tag kom jag in på teamspeak för att prata med dessa människor för första gången och sen dess har vi pratat varje dag. Folk kommer och går men de flesta stannar kvar och idag är vi verkligen som en familj. Idag är jag som ni vet klubbledare i Sneakydragons vilket är ett stort ansvar men jag brinner för det. Jag kommer troligtvis stanna här resten av min tid på Star stable online.

 
Den äldsta bilden som finns på mig! Bilden är lånad från Alicia Starnights blogg där hon gjorde ett inlägg om snyggast outfit på randoms eller nått sånt. Här var jag och Whisper på en utställning i juni 2012 :')
 
Klicka här för att besöka Alicias blogg och läsa inlägget om min outfit!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här vill jag föralltid stanna, världens bästa Sneakydragons <3
 


» Bloggutmaning dag 8 - Hatfunktion «

Ja det trodde man ju inte, att de skulle komma funktioner som man fullständigt hatar. Men jo jag hatar faktiskt en funktion och det är inspektera funktionen. Den är så sjukt stalkig!? Jag använder den ALDRIG för jag menar varför ska jag bry mig om vad nån har för rykte hit eller dit? Och vill någon veta vart mina kläder är ifrån så finns världens bästa hemsida som heter: http://starstable.bplaced.net/db/se/.html 
 
 
Jag vet att jag använde den när den kom första dagen för vi filmade då, och vi kollade på olika personer osv men sen dess har jag aldrig använt den, verkligen sjukt onödig funktion! Eller är det bara jag som tycker det?
 


» Idag är det ingen vanlig dag! «

 
 
För idag är det MIN födelsedag, hurra hurra hurra! :)

Ja herregud vad året har gått fort, jag fyllde ju typ år för några veckor sedan känns det som!? Jag kommer fira födelsedagen hemma lite snabbt med vänner och familj och i morgon drar jag iväg igen. Vart jag ska? Ja det får ni klura på när ledtrådarna dyker upp. Glöm inte att vara med och tävla för att vinna ett reklam inlägg här på min blogg. Stor kram till er! 
 


» Bloggutmaning dag 7 - Irritationsmoment «

Jag tror att alla ni som sett mina behind the scenes filmer vet vad som gör mig frustrerad, just det.. Jag blir sjukt frustrerad när folk kommer ivägen och jag har fått en skit snygg scen till Jorvik vampyren. Det är absolut inte ert fel jag menar hur fan ska man veta att vi filmar? Men det är endå så irriterande haha.. Skulle vilja ha en igga alla knapp och kunna igga alla utanför klubben typ alltså bara så man inte ser dem men att man kan chatta osånt för just under inspelningar men även events kan det vara extremt störande när folk kommer ivägen. Men jag blir aldrig arg på personen i fråga som råkar komma ivägen utan det är mer sakens skull.
 
 
 
 
 
 
 


» Vinnaren i min bloggtävling! «

Först och främst vill jag be om ursäkt för kommentarsstrulet, själva inlägget jag lade upp där ni skulle tävla går knappt att kommentera. Jag kan själv inte ladda kommentarer därifrån om jag inte loggar in via bloggen. Det är dock ingenting jag kan eller hinner göra någonting åt tyvärr. Vet inte alls vad det är för fel på inlägget och hoppas att det inte upprepas vid nästa tävling. Det är alltså en ny tävling på gång när jag åker till nästa ställe och jag ska försöka kompensera er på något vis och kanske plocka ut två vinnare där. 
 
Tack till alla som deltagit och försökt delta! 
 

 
Jag har lyckats få in några kommentarer och det är bland dessa jag suttit och läst och valt ut en vinnare. Jag har läst alla era bloggar och jag tycker att många av er är väldigt duktiga, men det var en blogg som stod ut lite extra och som inte är som alla andra bloggar.
 
Melissa Crazypie driver bloggen/hemsidan ThreeSSOfriends med två av sina vänner. De har skapat en weebly hemsida där det finns en mängd spännande projekt och läsning för er. Bland annat finns:
 • Det finns hjälp för dig som söker klubb då du kan få lägga in en efterlysning på vad just du söker, finns det medlemmar på sidan som skulle passa din klubb? KIKA HÄR.
 • Det finns en flik med beskrivningar av klubbar som söker medlemmar. Finns det just du söker? KIKA HÄR
 • En av ägarna till hemsidan/bloggen arrangerar ett tävlingsläger som just nu går att anmäla sig till. Du måste dock vara på server två för att kunna delta. ANMÄL DIG HÄR
 • Det finns en dagbok där de som äger sidan skriver om sitt liv på SSO. LÄS DEN HÄR
 • För dig som stöter på problem i spelet finns en flik med all hjälp du kan tänka dig! Hästraskarta, stjärnkarta, fiskekarta samt en egen "support" där du kan maila in och få hjälp med ditt problem! HÄR FÅR DU HJÄLP
Bloggen/hemsidan innehåller mycket mycket mer så kika in och se ifall just du kanske fastnar för deras dagbok, hittar din drömklubb eller får delta på ett fantastiskt roligt tävlingsläger framöver!
 


Vad tycker Nemo? 
Jag tycker att hemsidan/bloggen är riktigt snygg och välarbetad, dagboken uppdateras någorlunda ofta och jag tycker att deras ideer är helt fenomenala. Hade jag inte haft fullt upp med Sneakydragons hade jag kunnat tänka mig att driva något liknande med öppna events och hjälp för andra i spelet. Jag tror att om de tre vännerna fortsätter arrangera events och fortsätter uppdatera hemsidan så kommer dem att få ordentligt med besökare som hjälper dem att driva sin ide frammåt. Kämpa jag tror på er!
 
Jag hoppas att även ni från andra servrar lägger in efterlysningar och tips på klubbar så att hemsidan även gynnar er som inte är på server två. 
 
Sneakpeak på deras proffsiga sida! 
ThreeSSOfriends.weebly.com
 
 
Stort grattis och tack för att du deltog i min tävling Melissa! 
 

 

» Bloggutmaning dag 6 - En pinsam sak jag gjort «

Jag har gjort en del knasiga saker på star stable. Men någonting jag verkligen skämms över är att jag ljög om min ålder när jag gick med i Sneakydragons. Alltså de flesta ljuger att dem är äldre för att gå med men jag ljög att jag var yngre för att jag inte trodde att folk i min ålder spelade. På den tiden fanns alltså ingen åldersgräns i klubben. Så när jag fick veta att Evelina, Amanda och Emma var äldre spelare insåg jag hur dum jag varit. Jag sa alltså att jag var 19 fast jag var 21 eller något sånt? Haha tönt.. När jag berättade det så skrattade dem bara men lite arga blev dem nog, är inte det bästa intrycket att ljuga lixom.
 
DUM FISK!
 
 

 

» BLOGGTÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD «

Nu går det INTE längre att delta i den första bloggtävlingen!
 
Rätt svar på vart jag befunnit mig är rättvik som ligger i dalarna. Här har jag spenderat några dagar på marknaden, restauranger, det lilla nattlivet som finns och den underbara långbryggan! Haft det underbart och nu är jag hemma en vända innan nästa resa som blir utomlands.  Jag kommer sätta mig ner och läsa era beskrivningar och kolla in era bloggar för att välja ut en vinnare. I morgon klockan 12.00 presenteras vinnaren här på bloggen. 
 
Tack till alla som engagerat sig i tävlingen, har över 140 kommentarer efter första resan. Jätte skojj! 
 
 
Hittade denna text helt random på stranden, det står "Nemo och Doris är bestisar" Lite kul att just jag hittade den.
 
 
Ute och myser på bryggan :) 

» Bloggutmaning dag 5 - Favorit fisk «

Min favorit fisk.. Tror ni vet kanske? Jag heter ju som en av världens kändaste fiskar men jag väljer endå att dela upp inlägget i favorit fisk, godaste fisken, vackraste fisken och sötaste fisken.
 
Min favorit fisk är såklart Nemo som är en clownfisk
Nemo är dock sötare tecknad tror jag..
 
 

 
En väldigt vacker fisk är en fisk som heter mandarin fisk!
Kolla på alla färger den har.. Wow
 
 

 
Sötaste fisken är lätt havets änglar Delfinerna.
Men visste ni att det finns en rosa delfin? ASG.
 
 

 
Den godaste fisken är rödspätta.
Köp den och panera den med panko o ät den med pommes, herre vad gott det är.
 
 

 

» Bloggtävling - Varsegoda gissa! «

I lördags fick ni lite ledtrådar på vart jag befinner mig någonstans. Ni ska nu få två bilder som de sista ledtrådarna och sedan är det bara att sätta igång och gissa. I en kommentar skriver ni er gissning och även en presentation av er blogg. Vinsten är nämligen ett reklaminlägg för din blogg här på StarStableSverige. Det gäller inte bara att gissa rätt utan att även få mig intresserad av att läsa just DIN blogg!
 
Vad ska finnas med i min kommentar?
 • Ditt Star stable namn
 • Din bloggadress
 • En beskrivning av din blogg
 • En gissning på vilken ort jag varit

 
Om du lyckas klura ut landskapet först blir det säkerligen enklare att gissa vilken ort jag befunnit mig på.
 
 
Jag har varit på en ort vars landskap är starkt förknippat till denna trähäst. De kvinnliga invånarna i landskapet som den här orten tillhör kallas tydligen för kullor vilket jag tycker låter som en hönsras.
 
Kan du gissa vilket landskap jag varit i? (Värmland är ett landskap) Isåfall borde du gå till nästa steg för att lyckas klura ut vilken ort jag befunnit mig på i landskapet. Om du listar ut vilken ort jag varit på har du god chans att vinna, men även en presentation av din blogg behövs.
 

 
 
 • Jag har varit här för att gå på vårmarknaden som varje år har över 100.000 besökare!
 • Här finns en väldigt känd sjö som nämligen bildades när  en meteorit slog ner. Den här sjön är som djupast 134 meter, det är helt galet!? På sjön har även travtävlingar ägt rum.
 • Vi i stockholm har även ett ganska roligt namn på personer som är ifrån detta landskap som slutar på mas.
 • Här anordnas någonting som kallas classic car week och då är orten fylld med gamla fina bilar!
 

 
Då var det dags att tävla! Frågan är alltså vilken ORT har jag varit på? När du gissat det så ska du även ge mig en presentation av din blogg för att kunna vinna ett reklam inlägg av mig. Så inte bara gissningen är viktig utan presentationen väger lika tungt. Lycka till!
 
Vad är en ort för någonting? OBS exempel!
Värmland är ett landskap
Karlstad är en ort som tillhör landskapet värmland
 
Rätt svar blir då Karlstad
 


TÄVLINGEN AVSLUTAS I MORGON KLOCKAN 12.00!
ENDAST EN GISSNING PER PERSON
 

 

» Bloggutmaning dag 4 - Önskefunktion «

Det här blir totalt tredje gången jag skriver om denna funktion, nu är jag inte lika championat intresserad som jag var förr men jag skulle endå tycka det var roligt om detta kom. Sen har jag massa andra önskefunktioner som att designa sitt eget stall, ha hästarna på hage, leda hästen och vissla på den. Men ja okej here we go, min önskefunktion är nationella championat som jag skrev om för första gången när min lilla blogg startades.
 

 
Hur kul skulle inte det vara? Att få kvala in till ett championat där man möter spelare från andra servrar än den svenska. Jag tänker mig att man kvalar in genom championat på den egna servern och att man först plockas ut bland de 20 bästa, nästa championat 10 bästa och tillslut de 5 bästa som får tävla i ett nationellt championat. Detta ska ju såklart inte vara varje dag utan kanske 1 gång i månaden? för att det ska vara lite prestige att ta sig vidare och vinna. Har man kvalat sig in till det nationella championatet så får man en tävlingsdress som man har på sig under tävlingen och sedan får rida runt och skryta med i spelet alltså endast exklusivt för dem som tävlat för Sverige i championatet. Championatet har en helt egen server som man kastas in till på något vis och detta streamas live av de som jobbar med SSO. Jag tycker de vore dö kul! vad tycker ni?
 
 

 

» Bloggutmaning dag 3 - Mitt hem «

Som många vet är vingården drakarnas hem, jag trivs väldigt bra här men på senaste har det blivit väldigt.. Vad ska man säga? Överbefolkat. Förut så stod vi ofta här och tog det lugnt, vingården var inte lika poppis förut och till en början gillade jag det inte för att det var alldeles för dött och snobbigt. Jag bodde först nere hos Steve där jag trivdes super bra, idag är det dock överbefolkat och fullt av fatal så trots att det ligger nära slottet så kommer jag aldrig flytta dit igen. På sommaren bodde jag i Valedale men tillslut flyttade även jag till drakgården.
 
Jag började trivas väldigt bra och genom agnetas uppdrag så vart vingården nästan det vackraste hemstallet på Jorvik (Efter Valedale). Jag har bott här i två år i sommar, är inte det helt sjukt? Fan vad länge jag spelat det här underbara spelet (bortsett från all skit som kommit på senaste hah). Men ja vingården är sjukt bra, det ligger mitt imellan allting! Det är närmast GÅD och hoppar du bakom ridhuset så är du i skördebyggden på ett nafs samtidigt som en ridtur ner till centrum (Silverglade) tar 2 minuter. Du kan springa rätt över fältet till ballongen på 1-2 minuter som tar dig till Dinodalen. Läget är perfekt verkligen..
 
Så ja jag trivs helt enkelt sjukt bra här MEN det absolut vackraste hemstallet är endå Valedale, det är så fridfullt och andlöst vackert verkligen.. Men det ligger verkligen inte bra till och därför har jag haft det som ett sommarboende under min speltid, dock tror ja inte jag bott där på några sommrar nu men det blir det nog ändring på :) Kanske ska man ta sig några veckors semester där? Vore så mysigt och det finns perfekta ridvägar för barbacka turerna.
 
Jag förstår mig verkligen inte på folk som bor i GÅD eller Jorvikstallet. Det måste vara så jobbigt! Men dem som jag vet som bor där är super nöjda, men alltså jag är för lat för att bo på ett sånt ställe. Känns väldigt.. Bondigt?
 
Vart bor ni, vilket är det bästa hemstallet tycker ni?
 
 
Vingården
 

 
 
Steve
 

 
 
 
 
Vackra Valedale
 » Skattjakt «

Tips, lättare med flera eventledare beroende på hur många skattjakts ställen man väljer att ha.

Eventet kan köras både individuellt och i lag. En eventledare gömmer sig på en speciell plats och ger ledtrådar som kan kopplas till platsen, till deltagarna. Första ledtråden är svårast och ledtrådarna blir lättare allt eftersom, man får därefter poäng efter hur många ledtrådar som getts. Eventledarna bestämmer hur lång tid de ska ha på sig innan nästa ledtråd ges och detta förklaras för deltagarna innan. 

Exempel:

Moorlands fyren
- Rimmar på ett annat ord för våtmark. (Myr=Fyr) (4 poäng)
- Om dessa hade kunnat användas på SSO hade utsikten varit härlig. (3 poäng)
- Ett utseende och ett ljus som har syfte att varna. (2 poäng)
- Kordinater X:217 Y:244 (1 poäng)

Grillstället utanför Jarlaheim på kullen.
- Färjan tar dig en bra bit på vägen till slutdestinationen. (4 poäng)
- Platsen ligger på en höjd som rimmar på en känd tecknad häst. (3 poäng)
- Tecknaren heter Lena Furberg. (2 poäng)
- Kordinater X:39 Y:260 (1 poäng)

Deltagaren eller laget med flest poäng vinner!


» Bloggtävling - Ledtrådar, vart befinner jag mig? «

 
Hej på er allihop! Just nu befinner jag mig någonstans i Sverige. Ni ska nu få ett gäng ledtrådar inför tävlingen som kommer dyka upp på måndag när jag är hemma igen.
 

 
Ledtrådarna är:
 • Jag är här däför att en av Sveriges största marknader pågår här just nu med över 100.000 besökare!
 • Här finns en väldigt känd sjö som nämligen bildades när  en meteorit slog ner. Den här sjön är som djupast 134 meter, det är helt galet!? På sjön har även travtävlingar ägt rum.
 • De kvinnliga invånarna i landskapet som den här orten tillhör kallas tydligen för kullor vilket jag tycker låter som en hönsras.
 • Vi i stockholm har även ett ganska roligt namn på personer som är ifrån detta landskap som slutar på mas.
 • Här anordnas någonting som kallas classic car week och då är orten fylld med gamla fina bilar!
 

 
NU tänker ni så det knakar där hemma!? Ni får kommentera med era tankar MEN det är inte bland dessa kommentarerna som vinnaren kommer dras utan det är när jag kommer hem och laddar upp en bild på stället som ni ska gissa på och även skriva en beskrivning av eran blogg för att fånga mitt intresse. Det spelar alltså ingen roll ifall du kanske inte var först med rätt svar utan jag ska även bli intresserad av din blogg för att ni ska kunna vinna! Jag är INTE ute efter ett landskap som tex. värmland men ni får gärna skriva landskapet för att förtydliga MEN det är en ort jag är ute efter. Tillexempelt som Karlstad. Förstår ni!?
 
På måndag kommer bilden upp på bloggen och då kör tävlingen igång på riktigt.
 
Lycka till!
 


» Bloggutmaning dag 2 - Mina vänner «

När jag började spela star stable pratade jag knappt med någon. Det var otroligt vanligt att folk anordnade utställningar och olika tävlingar i stallchatten som de hette då (Dagens globala ungefär) och det älskade jag att vara med på. Men i övrigt så var jag inte så intresserad av att prata med folk eller vara med i klubbar. På den tiden var inte klubbarna lika utvecklade som dom är idag heller. Jag var en ensamvarg helt enkelt. Jag var inte särskilt intresserad av att prata med folk då mitt spelande inte alls var en lika stor del av mitt liv som det är idag. Men snart blev även jag nyfiken på klubbar och vännerna började trilla in.Jag började prata mycket med en spelare som även frågade om jag ville blogga med hen, jag sa absolut och tyckte det var galet roligt att blogga. Men personen slängde ut mig från bloggen efter ett tag för att hen inte trodde att mina serier skulle uppskattas av folk. Det kanske var ett dumt val? ;) Jag ställde mig på egna ben och här är jag idag.
 
Mina första vänner på SSO var Ellie Gladeforce (the one and only Doris), Violet Crazypaw och Haley Rainstorm. När jag sedan gick med i Sneakydragons hittade jag ännu fler vänner som idag står mig väldigt nära. Jag var livrädd för det i början. Kan man ha vänner från ett spel? Jajamen det kan man och det är helt underbart att de har samma intressen som en själv. Jag älskar dem <3
 
 
 
 
 

 

» Allt och ingenting «

Denna lek har inspirerats av sällskapsspelet A till Ö, men har om modifierats för att kunna utföras på Star Stable.
 
Eventet kan köras både individuellt och i lag. Eventledaren förbereder sig med ett antal kategorier och ett tidtagarur/timer. Deltagarna/lagen ska sedan bli tilldelad en kategori och de ska sedan därefter slänga ur sig ord som hör ihop med kategorin, under en viss tid, exempelvis 30-45 sec. 
 

Exempel på kategorier:
Fiskar - Sik, abborre...
Fåglar - Rödhake, Koltrast
Länder - Sverige, Bulgarien..
Huvudstäder - Stockholm, Oslo..
Hästraser på SSO - Andalusier, Frieser..
Bilmärken - Saab, Volvo..
NPC:s på SSO - Tristan, Landon..
Filmer - Titanic, Jönssonligan..

Alla lag eller deltagare måste få samma antal kategorier för att det ska vara rättvist. Efter en kategori räknar eventledaren antal ord de hunnit skrivit (dubbletter får bortses) och det blir deras poäng. Sedan går turen vidare till nästa lag/deltagare.

 

» Bloggutmaning dag 1 - Min favorithäst «

Jag tror att de flesta vet svaret på den här rubriken, min favorithäst på SSO är min frieserhingst Eveningking men som är mer känd som Kingen. Jag minns det som om det vore igår då frieserhästen kom till spelet. Jag var i extas minst sagt. När jag sprang in i hagen där dem stod så kollade jag runt en snabbis men så fort jag såg honom bestämde jag mig. Den stora kolsvarta och ståtliga hästen skulle bli min. Jag klurade länge på hans namn, att han var en kung var inget snack om saken och förr hade alla hästar jag köpte ett natt tema. Min starthäst heter Nightwhisper, min morgan heter Moondancer och självfallet behövde jag en Eveningking. Så fort jag köpt honom sprang jag in i stallet (bodde på den tiden nere hos Steve). Det första jag satte på honom var en dressyroutfit med vita benlindor. Jag red runt i paddocken utanför ett bra tag och lät alla omkring som också ville/skulle köpa en frieser sukta efter oss. Vi fick massor av komplimanger! Jag var så stolt över min häst.
 
 
Ni vet att friesern var den första hästen med annorlunda kropp och steg? Att sitta upp på en större häst med det steget var som en dröm. Jag kunde rida runt i timmar och bara kolla på honom, perfektion. Än idag har han hela mitt pixelhjärta och jag kommer aldrig tröttna på honom.
 
 

 
Idag är Kingen en del av min karaktär på star stable online. Han är lika igenkänd som Courtney. För mig var det självklart att Jorvik vampyren skulle ha den mäktigaste hästen i spelet.
 
 
Vilken är er favorithäst i spelet?