» Hoppträning «

Hopptränade igår kväll, och här kommer en liten sammanfattning. Det var Moondancer och Rockstar som fick tränas. Det är så himla olika hästar och det var riktigt jobbigt att byta från den ena till den andra, krävs helt annorlunda ridning utav mig.
 
Övningen gick ut på att hoppa kontrollerat, man skulle först låta hästen suga tag i hindret och fokusera på att hoppa, 2-3 galoppsprång innan hindret skulle man göra en förhållning och på det sättet få mer power i hoppet och en kontrollerad landning. Här har vi resultaten:
 
Rockstar:
 
 
Om texten blev för liten:
  1. Låter hästen bjuda på hindret
  2. Förhållning
  3. Lättar ur sadeln och i handen

Rockstar fattar galoppen (haha), han var helt bekväm med att jag gjorde en förhållning och han fick riktigt bra språng. Det var som att han taggade till mer när jag kramade tyglarna och hoppade av som en kanon med alla benen med sig och en skön landning.
 

 
Moondancer:
 
 
  1. Låter hästen bjuda på hindret
  2. Gör en förhållning men hästen blir bara irriterad och ökar istället
  3. Hästen känner sig alldeles för störd för att hoppa och vägrar
 
Moondancer klarar inte av att man sitter där uppe och stör henne när hon ska hoppa, hon vill ha fritt med space och fokusera stenhårt på hindret, enligt tränaren kan det bero på dåligt självförtroende. Nu är detta inte ett problem med henne då hon hoppar väldigt kontrollerat med benen med sig.
 

 
 

 



Kommentera inlägget här:

Vad heter du:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback