» Sneaky big paradise «

Manus till Sneakydragons största event någonsin!

Antingen har ni sett programmet eller så har ni hört om programmet. Ni kan älska det eller hata det. Oavsett så kommer detta bli den största utmaningen i Sneakydragons historia. Vågar du verkligen ställa upp? Du kommer bli inlåst i firgrove tillsammans med ett gäng psykopat drakar. Vad som händer sedan är det endast vi bakom kulisserna som vet. Det kommer gå ut på att ni är instängda, ni kommer antagligen bli rastlösa, skapa drama och pakter men vi kommer även att underhålla er med en rad challenges där ni tävlar om det högsta priset: immunitet i nästa utröstning. När det endast är två personer kvar innanför murarna i firgrove kommer en final starta som ni sent kommer att glömma. Ni får inte göra firgroves stallsysslor innan eventet.

Har ni styrkan, modet och hjärnan som krävs för att vinna Sneakydragons big brother? Den personen du litar på mest kan vara en mullvad, dina beslut kan påverka fler än dig själv och det är inte alltid den som är bäst som lyckas hålla sig kvar till sist, ödet har en del att säga till om också.

Ni får under INGA omständigheter lämna byns murar. Lämnar du, fastnar du, dör du så är du ute ur leken.

·        Möts utanför murarna i firgrove där vi välkommnar deltagarna och berömmer deras mod att de vågat ställa upp i Sneaky big brother.

·        Vi ger varje deltagare ett nummer när de checkar in i firgrove. 1,2,3,4 osv. DE MÅSTE KOMMA IHÅG SITT NUMMER.

·        Några av personerna går in med uppdrag som de inte får avslöja.

·        Utröstning var tredje challenge. Alltså 2 challenges, 1 utröstning, 2 challenges, 1 utröstning.

·        Det ska vara ungefär 5 minuter mellan varje challenge så att de blir lite rastlösa. Big brother är inte alltid roligt utan psykande också!

·        Den som vinner en challenge får imunitet i nästa utröstning.

·        Utröstningen sker helt slumpvis med tärningar, det numret som visas åker ur sneaky big brother (om man inte har immunitet)


 

Challenges:

(Dessa körs tills endast 2 personer återstår i tävlingen, alltså kan en Challenge göras fler gånger eller inte alls beroende på hur fort det går)

1.      Lös varg i byn (Kurragömma) – en av ledarna klär ut sig till varg och letar, den som blir hittad  först förlorar och hänger därför löst i nästa utröstning. Den som blir hittad sist är du immun i nästa utröstning.

2.      10 frågor – Mest rätt vinner immunitet, förlorarna får springa utan häst 5 varv runt byn.

3.      Spring hem – Vi lurar deltagarna att vi ska ut och ta frisk luft efter en jobbig utmaning. På ett töntled ska de prydligt gå efter ledaren ända till fort pinta. När vi samlats framför discot så börjar ledaren skratta i chatten. Sedan dras en av dem in i bikten och får ett brev där det står att ”Vad gör ni utanför murarna egentligen? Ni vet att ni inte får lämna huset. Spring hem ögona böj, sisten hem åker ut sneaky bigbrother.” Här står två ledare och väntar och kollar noga vem som sist kommer innanför murarna.

4.      10 påståenden – 10 påståenden om klubbens medlemmar, den med mest rätt vinner immunitet, förlorarna får mocka, utfodra och vattna firgroves stall.

5.      Hitta guldäpplet – Alla samlas vid stallet, en av ledarna klädd i gult gömmer sig någonstans i firgrove. Den andra ledaren förklarar reglerna och räknar sedan ner innan de släpps iväg för att leta. Den som hittar guldäpplet först (bjuder in i grupp) vinner utmaningen och blir immun i nästa utröstning. Personen får välja om den vill dela sin vinst med någon.

·        Hemligheten hos mrs packard – Alla bildar ett led in till mrs. Packard. En av ledarna står inne i huset och en sköter kön. En och en ropas de in i huset. Ledaren i huset bjuder in personen i grupp och ger personen ett val. ”Om du blev utkastad i firgrove skogen inatt, hade du valt en häst att rida på eller en hund att vakta dig?”

Häst att rida på – Personen får välja en utmanare bland deltagarna. Alla som blir valda får grupptävla på Firgroves svåra skogsbana, siste man i mål får lämna sneaky big brother. Blir det många som väljer att behålla kakan så får vi dela upp dem i fler grupper i tävlingen med 4 väljare/valda i varje grupp + 1 ledare.

Hund att vakta dig – Du får gå ut ur huset utan någon mer information.

Bikten - ligger vid ingången till firgrove :

·        En tärning slås av bigbrother ledaren och siffran som visas kallas till bikten, (Deltagarna måste själva komma ihåg sitt nummer)

·        I bikten kan personer få brev som förklarar uppdrag eller förmåner.

 

Twister i en Challenge:

Vara immun vid utröstningen – Dyker ditt nummer upp på tärningen så slås tärningen om, du kan alltså inte åka ut ur tävlingen den utröstningen.

Dela sin vinst med någon – Detta kan vara positivt och negativt för den valda personen men har ingen betydelse för vinnaren. antingen blir personen som valts av vinnaren immun vid utröstningen eller så hänger personen löst vid utröstningen (ja/nej fråga). Om det ska vara positivt eller negativt avgörs slumpvis mellan ledarna (singla slant eller liknande)

Hänga löst – personen får en Ja/nej fråga vid utröstningen, svarar personen fel åker ‑den ut och de andra sitter säkert. Svarar personen rätt blir denne immun och utröstningen fortsätter som vanligt.

Lika poäng i en Challenge – Grupptävling på En firgrove bana. Vinnaren vinner challengen och blir alltså immun.

 

Final bäst av 3:

·        Galopptävling - När endast två personer återstår i tävlingen är det finaldags. Finalen går av stapeln vid firgroves champ där de tävlande ställer sig bakom mållinjen. En av ledarna berättar vart de förväntas ta sig (utan färdmedel) och räknar sedan ner.

Firgrove – James i Fort pinta och bjuda in en av ledarna i grupp.

Personen som bjudit in ledaren i grupp har vunnit 1/3

 

·        Hitta guldäpplet - I fort pinta finns ännu ett guldäpple gömt, de tävlande samlas i stallet där de inväntar nedräkning. Den ledaren som är guldäpplet ska bli inbjuden i grupp för att vinna momentet. Vinner samma person detta moment är vinnaren utsett eftersom denna person då har 2/3. Är det den andra personen som vinner blir det tredje momentet avgörande.

 

·        Den avgörande tävlingen hålls i biblioteket på vingården. Här gäller det att svara snabbast på 3 frågor som en ledare ställer. Frågorna ska svaras i en och samma ”post” alltså kan de inte svara anne skicka, lisa och skicka osv utan de ska vara: ”Anne, Linda, Alex och Lisa”

1.      Hur många ställen kan man åka färja till? Svar: 3

2.      Hur många hemstall finns det på SSO? Svar: 8

3.      Vad heter de fyra ödesryttarna? Svar: Anne, Linda, Alex och Lisa.

 

Teamspeak (en av ledarna har som uppgift att hålla extra koll på ts kanalen):

Vi kommer uppmana alla att sitta på ts under bigbrother eventet för att de ska bli enklare att förklara spelets gång samt att de blir roligare för dem i ”dö tiden”.

Produktionen – Här sitter vi som håller i bigbrother för det mesta.

En bigbrother kanal – För deltagarna under spelets gång.

Bikten – Hit flyttas personer som får uppdragsbrev, förmåner eller straff.

Publik – Personer som åkt ut sitter i denna kanal.

 


 

Detta är ett rått material och bara till för att ni ska förstå uppbyggnaden på eventet :) 

 


 

 
 

» Slenderman «

En person utses till slenderman, denna är helt svartklädd och får endast trava. Resterande är camouflageklädda och får endast kortgaloppa. Om du ser Slenderman får du fullgaloppa i 3 sekunder innan du måste sakta av till arbetsgalopp igen och fortsätta försöka gömma dig från Slenderman. Slenderman dödar folk genom att bjuda in i grupp (markören måste vara vit). Dör du så ställer du dig på anvisad plats och inväntar att omgången ska ta slut. Detta är perfekt att köra i gröndalsskogen!
 
 
Klädkrav: 1 Camouflage outfit + 1 Svart outfit.
 

 
 

» Pandoras ask «

Pandoras ask är ett event där medlemmarnas djupaste sanningar avslöjas och personer ställs mot väggen. OBS! anpassa detta till just din klubb, vad lämpar sig för åldern på spelarna? Hur mycket kan personerna i din klubb ta utan att de blir bråk, ledsna miner? Skriv regler kring vilka frågor som får ställas.
 
Ja det är emot SSOs regler men vi har ett konto som inte används egentligen men som vi använder vid vissa event. Detta kontot får alla i klubben lösenord till och får sedan gå in och skriva brev till eventledaren med de frågor just den personen vill ta upp. På det här sättet blir frågorna helt anonyma och man får ställa både öppna frågor till alla eller till specifika personer. Eventledaren läser sedan upp frågorna under eventet och tilltalade personer svarar. Ett roligt och spännande event!
 
 


» Kom alla mina små kycklingar «

Leks bäst på öppna ytor såsom glömda hedarna, arenan eller everwindfälten.
 
På lek fältet ställs en varg i mitten, denna person är gråklädd. På ena sidan av området du avgränsat står en kycklingmamman (vit) och längs den andra, bortom vargen, ställer övriga deltagare, kycklingarna, sig (gula). Vargen står vänd mot kycklingmamma.

Leken börjar med att kycklingmamma ropar "Kom alla mina kycklingar!", kycklingarna svarar "Vi törs inte!". Då frågar mamma "Varför det?", "Vargen kan komma och ta oss!" svarar kycklingarna. "Ja, men kom ändå!" ropar kycklingmamma.

Då vänder vargen sig om och nu gäller det för kycklingarna att ta sig från sin linje över till kycklingmamma utan att bli tagna av vargen. Alla kycklingar som vargen tar innan dom hinner över kycklingmammas linje blir vargungar i nästa omgång.
 
 

 

» Kull «

Vanlig kull är enkelt men väldigt roligt! Leken görs bäst i ett avgränsat område med enkla gränser som exempelvis GÅD stallet eller Arenan. En person utses till kullare och ska jaga de andra, man kullar genom att bjuda in en person i grupp. Antingen blir den kullade nya kullaren och jagar de andra eller så åker den ut ur leken och endast en person blir kvar. Man kan även köra en variant då alla som blir kullade jagar de andra så att de tillslut är massvis av kullare. Ett tips är att ha en färg som symboliserar den som kullar tex. blå hatt.
 


» Tävling! «

 Ja drakarna var inte jätte intresserade av att gästblogga hos mig tyvärr och jag hade inte tid att låta er få chansen till det heller. Men jag tänkte att vi kör lite korsord istället, kan ni klara av att lösa det? Är du ensam om att lösa korsordet vinner du en gästbloggning här hos mig (annars lottar jag en vinnare). Du måste INTE ha en blogg för att kunna delta i denna tävling. 
 
Antingen skriver du ut korsordet, fyller i dem rätta svaren och fotar o skickar in till mig eller så svarar du på en i taget på exempelvis ett papper: Vågrätt 1 - Fiskpinnar (exempelvis) osv.
Courtneysilverhill@hotmail.com
 
OBS de färgade rutorna är stopp och där ska det alltså INTE in bokstäver. 
 
Det är jag som gjort krysset själv till Sneakydragons sommaravslutning :) Alltså maila in svaren till mig på något vis och när jag utsett en vinnare kommer den personen få skicka en text och bilder till en gästbloggning. En kommentar här på bloggen gills INTE. Lycka till!
 

 
 

» Kurragömma «

En traditionell kurragömma sitter aldrig fel och reglerna är enkla. Ni väljer en plats att leka på, helst ett inringat område så att alla är med på noterna vart man får och inte får gömma sig. Sedan bestämmer ni ifall man ska leka med eller utan hästarna. Därefter väljs en räknare ut som får ställa sig i en frisörsalong, transport eller någonstans där personen garanterat inte kan smygkika helt enkelt. När personen räknar ska resterande gömma sig och sedan ska personen som räknat leta upp varje person. Antingen får den som blir hittad hjälpa till att leta eller så letar räknaren själv. Personen som blir hittad sist vinner eventet!
 
Tips på ställen att leka:
 • Fort pinta
 • Jarlaheim
 • Valedalesjön
 • Hollow woods
 • GÅD stallet
 • Fiskebyn
 • Fågelskrämsåsen
 • Vingården
 • Silvergladebyn
 • Moorlandstallet
 • Firgrove
 • Månskärebyn
 • Nya hillcrest


» Intervju med en drake - Ximenia Candlemountain «

   De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.


 
Namn:
- Ximena Candelmountain


Ålder:
- 22 snart 23

Titel i klubben: 
- Stolt medlem^^

Beskriv en vanlig dag på starstable för dig:
- Loggar in, levlar min häst och min gubbe! Måste ju komma ikapp alla då jag inte vatt medlem så länge Smiley wink

Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben?:
- En galen klubb. Misstolkar allt. Men det är därför den är så härlig. BARA ÄLSKAR DEN! 

Har du skämmt ut sig på SSO någon gång:
- Inte vad jag vet Smiley confused Men har jag gjort det så vet Natalie skyforce de xD

Vilket är ditt favorit event: 
- Hm de vet jag faktiskt inte. Har inte varit med på så många då jag är rätt ny Smiley smile

Berätta någonting om dig själv som kanske inte medlemmarna i sneakydragons vet?: 
- Jag är komplett galen när man väl lär känna mig...lite mullig. SKÅNING. JAG HAR SHOEMANINA! 

Vad är det sämsta med att vara med i sneakydragons?:
- Seriously Nemo? Tsssss finns inget dåligt

Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på.:
-Öööhhh inget?
 » Bakvänd kurragömma «

En variant på vanlig kurragömma fast här är det inte en som ska hitta alla de andra utan tvärtom! Alla deltagare utom en börjar med att högt räkna till 100 tillsammans. Den som inte räknar ska hitta ett klurigt gömställe som kan gömma flera personer. För, när de övriga deltagarna räknat klart ska de förståss leta upp den som gömt sig. När någon hittar den som gömt sig ska hen INTE tala om det högt för de övriga utan tyst gömma sig tillsammans med denna.

Efterhand som deltagarna hittar gömstället ansluter de sig tyst till de gömmande tills dess att alla gömmer sig på samma ställe. Då kan det vara den som först hittade gömställets tur att börja gömma sig.
 
 
Tips på ställen att leka:
 • Fort pinta
 • Jarlaheim
 • Valedalesjön
 • Hollow woods
 • GÅD stallet
 • Fiskebyn
 • Fågelskrämsåsen
 • Vingården
 • Silvergladebyn
 • Moorlandstallet
 • Firgrove
 • Månskärebyn
 • Nya hillcrest

 
 

» Intervju med en drake - Natalie Skyforce «

   De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.


 
 
Namn:
- Natalie Skyforce 


Ålder: 
- 20.... + 4 snart 5 

Titel i klubben: 
- Ägare! Eller va? Nej oj önsketänkande, Medlem.. heh 

Beskriv en vanlig dag på starstable för dig:
- Loggar in, levlar min pålle (tydligen kan jag aldrig låta bli att köpa ny häst innan jag levlat klar den jag har... aldrig någon vila) 
Sen brukar jag busa runt med underbara personer.

Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben?:
- En skoj galen klubb för skoj galna personer... eller en klubb för folk som lätt misstolkar? 
Hmm så e de nog.
En skön familj helt enkelt!

Har du skämmt ut sig på SSO någon gång:
- Det skulle jag tro men har nog varit så illa att jag förträngt det
Eller så har jag inte gjort det?? 

Vilket är ditt favorit event: 
- Event där vi får ge igen mot våra ledare 

Berätta någonting om dig själv som kanske inte medlemmarna i sneakydragons vet?: 
- Jag har så små fötter att jag fortfarande handlar på barnavdelningen.. pluset är att skorna där är så söta 

Vad är det sämsta med att vara med i sneakydragons?:
- Men Nemo!!! Vad e detta för fråga? Det finns ju inget svar där ens! 

Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på : 
- Finns inget svar här heller.. Sture gör ett fantastiskt jobb som Mother of dragons!
 
Läs Natalies blogg HÄR!
 

 

» 10.000 meter upp i luften ser jag allt så klart. «

Hej på er :) Nu sitter jag på flygplatsen, är påväg till en ö som tillhör Spanien men ligger super nära Afrika, här kommer jag spendera en vecka och bara ta det lugnt. Har världens finaste rum med en utsikt to die for, kommer typ kunna ligga i sängen hela dagarna och dra upp skjutdörrarna till balkongen o bara ligga o lyssna på havet och titta på ustikten. Jag ska även åka lite båt och titta på vulkaner och lite annat skojj. Men mest chilla och göra vad fasen jag känner för!
 
 
Visst är det fint? Ni får hålla koll på min instagram för där kommer det säkert upp någon bild under veckan :) 
 
CourtneySilverhill_official
 
Nu vet ni vad jag har för mig iallafall, hoppas ni har det bra. <3
 

 

» Intervju med en drake - Amanda Youngweb «

   De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig. 
Namn
- Amanda Youngweb

Ålder
- 22 år

Titel i klubben
- Medlem

Beskriv en vanlig dag på star stable för dig
- Loggar in och tänker att jag borde levla eller nått annat, men slutar oftast med att jag resultattävlar eller jagar rosetter i championaten, sen är det bara att vänta tills eventet börjat.

Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben?
- Fantastisk klubb med de bästa medlemmarna.

Har du skämmt ut dig på SSO någon gång?
- Har jag säkert, men är väl för dum för att inse det... 

Vilket är ditt favorit event?
- Älskar alla tävlingsevent, men roligast hittills var nog att spöa våra kära klubbledare på banorna haha. 

Berätta någonting om dig själv som kanske inte ens medlemmarna i sneakydragons vet?
- Jag har en sjuk jävla spindelfobi, kan inte ens titta på en bild med en spindel på utan att skrika rakt ut. 

Vad är det sämsta med att vara med i Sneakydragons?
- Inget!

Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på
- Jag skulle inte vilja ändra på något faktiskt, klubben är bra som den är!
 


» Varför skaffade jag instagram? «

"Välkommen till instagram hoppas du inte får så mycket hat!"
 
Det var flera liknande kommentarer när jag öppnade upp min SSO instagram och började ladda upp bilder. Jag har faktiskt hållt lite koll på instagram och blivit upprörd över hur folk beter sig där, folk som hänger ut både klubbar och enskilda människor utan vidare bakgrundsfakta, personer som skapar fejk konton och försöker trycka ner de som dem egentligen är avundsjuka på. Få ut allt det där hatet som egentligen grundar sig i andra saker, eller förstår vissa inte hur illa någonting kan göra? Ja alltså det är väl lite highchaparall på instagram, jag har faktiskt ett privat konto och därför har jag inte orkat göra ett SSO konto men genom att jag vill börja använda min ipad så tänkte jag "varför inte". Jag vill vara med där på grund av flera saker också. 
 1. Jag är så trött på fejk konton som folk gör av min karaktär, nu finns bara ett äkta.
 2. Jag vill hålla koll på vad som skrivs om mig eller klubben på instagram.
 3. Om jag inte hinner med bloggen i framtiden kommer jag använda mig av instagram istället.
 4. Jag vill dela med mig av mig själv och mitt spelande på ett enklare sätt.
 5. Instagram är större än bloggar nuförtiden, jag vill hänga med.
 6. Jag har aldrig tid att läsa SSO bloggar, med instagram uppdaterar jag mig enklare.
ENKELT är det stora svaret, men jag vill även bli mer delaktig. Jag har så dålig koll på allt och alla, är i min lilla redigeringsbubbla och allt jag ser är klubben och mina hästar och den tiden jag får till att umgås med mina fans. Tack vare massa shoutouts och inlägget på bloggen så fick jag 500 följare första dagen och senare på kvällen nådde det 600, sjukt skojj!
 

 

» Förändring! «

Jag har suttit en del med the game of jorvik och kände att jag ville redigera något nytt, det är så roligt att spontan redigera med lite grym musik så det blev en reklam film och en kort sommarhälsning från Kingen! 
 
 
 

 

» Intervju med en drake - Bambi Deerhill «

  De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.
 

 
 
 
Namn:
- Bambi DeerHill

Ålder: 
- 27 

Titel i klubben: 
- Medlem

Beskriv en vanlig dag på star stable för dig:
- Loggar in. Gör mina dagliga uppdrag, vanliga uppdrag och levlar min häst på vägen. Sen när jag tröttnat på det ställer jag mig någonstans och hänger och pratar med folk eller letar upp drakar att leka med. Loggar jag in sent på kvällen och våra nattdrakar är inne lekar jag gärna med dem.

Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben?
- En familj i världsklass. Engagerade klubbledare som håller vårar schema fullproppat med skoj och bus. Otroligt härliga lekfulla medlemmar som man alltid kan vända sig till. Så mycket kärlek! Smiley heart

Har du skämmt ut dig på SSO någon gång?
- Oj flera gånger. Dock är det bara min stolthet som jag fått sätta plåster på. 

Vilket är ditt favorit event?
- Mästarnas mästare tror jag och lekar. Baklänges eventen är kul också! Smiley grin

Berätta någonting om dig själv som kanske inte medlemmarna i sneakydragons vet?
- Jag har traktor kort! Men inte bilkörkort. 

Vad är det sämsta med att vara med i Sneakydragons?
- Oj det var en svår fråga. Ingeting tror jag. Har bara varit awesome sen första dagen jag blev medlem. 

Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på.
- Jag skulle byta ut klubbhatten till en keps istället! Kepsar for the win!
 » Väntan är över Courtney har nu instagram! «

 

» Nemo är påväg hem - BIM uppdaterar er! «

Hej världens bästa ni <3 Jag sitter i bilen påväg hem från landet nu. Har varit helt utan teknologi i en vecka eftersom min extra telefon inte ens går att använda de få stunderna jag haft täckning så lät jag den ladda ur och det har varit så jäkla skönt. Men det känns skönt att komma tillbaka lite nu. Dock åker jag ju igen om 2 dagar så hinner inte spela så mycket då redigering är prio om jag ens får tid för datorn. MEN hursom så kom jag på att sist jag var påväg hem från landet så höll jag och berit kontakt hela vägen och han uppdaterade er om hur resan gick. Tyckte det var så jäkla kul så jag återpublicerar inlägget igen. Dock har jag en skrikande katt i bilen denna gången så blir inte många stopp utan vi kör på så mycket vi kan ;) Men ja åker ju samma väg så vi kan låtsats att resan går till på samma sätt haha :D 
 

 
Heej alla Nemo-fans! Nu är Nemo påväg hem från landet och jag tänkte uppdatera er, tid för tid hur det går och vart hon är!
 
11:25 - Nemo meddelar att hon är påväg hem. Hon har äntligen täckning men den försvinner lite till och från. 5 timmars resa att se fram emot!
 
11:27 - Nemo befinner sig på E45 och meddelar att hon kollar på lite Farmen på hennes padda, men människorna blir suddiga likt ett synfel när täckningen försvinner.
 
11:28  - Nemo meddelar att hon ser en massa skog, jävligt mycket massa skog!
 
11:31 - Nemo skickar en bild på en gård och meddelar att hon har storslagna planer på att göra om gården till en sneakydragons-gård!
 
 
Citerar Nemo: "3 ladugårdar som man kan göra till stall och boende, 1 stall finns redan. Finns 5 åkrar man kan göra hagar av och spara en till o slå hö. 1 stort hus o bo i och en stuga där stallflickorna kan bo. Och de finns ett sågvärk och massa skog så man kan renovera billigare de blir ju awesome?? finns tillomed en smedja så vi kan göra hästskor som vi lärt oss på SSO!"
 
11:33 - Nemo får veta att jag hållt bloggen aktiv och blir superglad!
 
11:44 - Nemo befinner sig fortfarande på E45 nära Selma Spa!
 
12:15 - Nemo har stannat till för en kissepaus utmed väg 61. Men risken för dödliga bakterier är stor på toaletten och Nemo är därför osäker på om hon ska kissa!
 
 
12:20 - Nemo vet inte riktigt vart hon är. Norsävlen tror hon det stod, nära Kil! Vår FBI-karta säger att hon har helt rätt. De passerar precis Norsälven mellan Kil och Fagerås!
 
 
12:32 - Nemo befinner sig nu strax utanför Karlstad. Nemo visar lite klipp på hur det såg ut när de tände eld på hennes farfars åkrar och ett träd. Hon berättar att hon har sprungit runt med en tändsticksask och tänt eld på allt hon kunnat hitta. Träd, buskar, gräsmattor, häckar, papper, stolar, hundar, människor. Det ska tydligen vara bra säger hon. 
 
13:13 - Nemo bestämmer sig för att stanna till på Max mitt ute i ingenstans nära Karlskoga i Örebros län (enligt FBI-mapen). Max är dock ingen favorit för Nemo!
 
 
13:42 - Nemo meddelar nu att hon är mätt. Hon meddelar också att hon fick en jätteliten lökbit som var väldigt lätt att pilla bort, så ingen skada skedd. Den giftiga lökbiten säkrades och låstes in i en byggnad med väldigt hög säkerhet som bara president Obama kan komma åt. 
 
14:47 - Nemo meddelar att hon är trött på att åka bil och att hon har fått ont i sin rumpa. Bild på rumpan fick vi inte, men bild på farmen fick vi!
 
 
14:56 - Nemo befinner sig nu på E20 i Eskilstuna. Snart är hon hemma. Nemo får syn på en gigantisk snowracer som hon tog bild på och konstanterade att hela Sneaky Dragons klubb får plats på den. Vi får åka dit och testa!
 
 
15:10 - Klagomål kommer in att jag är för seg med att uppdatera. Nemo befinner sig nu nära Strängnäs! Fortsätter hon på E20 som jag hoppas på så kommer hon passera Åkers styckebruk!
 
15:22 - Nemo har nu paserat Åkers Styckebruk! Inte långt kvar tills hon är hemma! Fast vet inte vart hon bor, men låtsas att jag vet!
 
15:41 - Nu meddelar Nemo att hon snart är hemma.Hon befinner sig nu på Södertäljevägen och det regnar tydligen så ini helvete. Synd för dig Nemo. Här i Halmstad är det sol och varmt så inihelvete!
 
 
15:46 - Nu meddelar Nemo att de hamnade i en bilkö och att hon har saknat det. På min FBI-karta kan jag se massor av trafikolyckor runt om Stockholm.
 
15:51 - Nemo skickar en bild på en skylt som det tydligen ska stå "Welcome to Stockholm, the capital of scandinavia", men regnet har mördat skylten.
 
 
15:56 - Nemo meddelar att det bara är en pytteliten bit kvar tills hon är hemma. Nemo tackar mig som rapporterat hennes hemresa och jag tackar alla läsare som har läst den här rapporten som jag gjorde med nöje. Jag fick inte avslöja exakt var hon bor, men jag ska kolla upp det på min FBI-karta nu och göra ett besök själv.
 
16:02 - Nu var Nemo hemma! Välkommen hem Nemo!
 
Tack för mig!
 
Ha det gott Nemo-fans!
/ Biim
 
Haha han är så jäkla knäpp ju.. Aja hemma vid 7 tiden ikväll, kanske hinner säga hej här innan jag drar utomlands men annars kommer drakarna underhålla er och en tävling dyker upp. Ville ge er ett livstecken bara <3
 

» Gästbloggning av en drake - Haley Janne Rainstorm «

 Hellu! Janne här. Nemo envisas med att kalla mig Janne, trots att jag envist hävdar att jag heter Haley Rainstorm. Men men, Nemos bloggg - Nemos regler antar jag? (Det kan du ge dig på ;) / Nemo)
 
Hur som helst, det jag vill prata om är ponnyerna på SSO. Finns det någon annan hästsort som är så älskad, eller så hatad? Personligen så älskar jag dem! När vi presenterar ponnyveckorna i klubben så säger de flesta ''Neeeeeeeeej!'' medan jag jublar, äntligen får alla ponnyer komma ut och leka! Ponnyerna är så söta, kolla bara på den busiga uppsynen min ponny Grassjumper har
 
 

 
 När ponnyerna kom till spelet i augusti 2013 så var de väldigt populära, det kom en tävling som man bara kunde delta i om man red på en ponny och lite senare kom även en championat enbart för ponnyer.
 
 
Men det tog inte lång tid innan intresset för ponnyerna sinade... Varför? Antagligen för att ponnyerna är så mycket långsammare än de andra hästarna. De upplevs som slöa och kan inte hävda sig i championaten där de stora hästarna kan delta. Jag ska inte ljuga, det känns segt när man levlar en ponny. Om man inte levlar med någon annan som levlar sin ponny samtidigt. Då blir det inte lika stor skillnad som om den ena levlar ponny och den andra levlar en häst. Ponnyerna har inte ens chans att hänga med i samma tempo som en häst.
 
Personligen så tycker jag att det var onödigt att göra ponnyerna så slöa. Det finns så många söta ponnyer i två olika raser, SSO's egen ras ''Jorvikisk ponny'' och Chincoteagueponnyerna som faktiskt finns på riktigt men som är en relativt ovanlig ras. Jag hade gärna sett lite större vartiation på raserna, kanske New Forest och Connemaraponnyer? De skulle kunna vara lika snabba som de stora hästarna men aningen mindre. Men vem vet, det kanske kommer i framtiden? Tills dess får vi hålla till godo med de små köttbullarna som faktiskt finns i spelet, och hur slöa de än är så tycker jag nog att deras söthet väger upp för hastigheten!
 
 
En sak som är positiv med ponnyerna är att de är relativt billiga, den dyraste kostar 750 Starcoins. Så då tycker jag att det är okej att de är lite slöa, allt behöver inte gå så fort jämt! Hur mysigt är det inte att lunka runt på en liten tjock ponny på SSO där vädret alltid är underbart?
 


 
 
 
Tack för mig och hoppas ni har en underbar sommar!
 


Klart Janne skulle blogga om pånis <3 Men det var ett väldigt bra inlägg tycker jag. Visste ni att Janne spelar Geofreys moster Tyrionne i min nya serie the game of Jorvik? Dessutom tillsammans med ponnyn hon bloggat om i inlägget! Tyrionne är en kortväxt människa som därför inte har rätt till den eftertraktade tronen. 
 
XOXO / Nemo
 

 

» Intervju med en drake - Sasha Duskgirl «

   De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.


 
Namn 
-Sasha Duskgirl


Ålder 
-ibland måste jag tänka efter men tror jag är 23
Titel i klubben: Medlem

Beskriv en vanlig dag på star stable för dig:
- jag gör min dagliga, och levlar några baner med hästen, pratar på TS med drakar om några är inne. ibland kollar jag när haley underfall hoppar runt som en groda på vingården....

Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben? 
-Alla i klubben är flummiga,man har aldrig tråkigt när man pratar med dom, nätterna är roligast då hittar man alltid på massa bus och ibland spårar de men de slutar alltid med skratt attacker. Skulle kunna skriva en lång sida hur mycket jag älskar denna klubb,fast orden skulle inte räcker till hur underbar klubben är. Det är inte bara en klubb i ett spel utan en familj, man kan prata om allt med alla..dom är såna fantastiska bra människor. och jag hoppas jag får ha kvar dom livet ut 

Har du skämmt ut dig på SSO någon gång?
-det tror jag faktiskt inte...

Vilket är ditt favorit event?
-jag gillar skattjakt och lekar..

Berätta någonting om dig själv som kanske inte medlemmarna i sneakydragons vet?
- hm, den här var svårt..vet faktiskt inte.. jag döljer inte så mycket.. finns säker något som jag måste alltid dricka vatten innan jag lägger mig trots att jag inte ens är törstig. 

Vad är det sämsta med att vara med i Sneakydragons?
-finns inget dåligt. 

Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på.
- skulle inte ändra på något, Stura och ledarna gör ett fantastisk jobb!
 » Intervju med en drake - Haley Underfall «

 De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.

 
 
 • Namn - Haley Underfall
 • Ålder - 18, going 19 i september!
 • Titel i klubben - Medlem :) Ibland mästare när jag är duktig och ansvarsfull och antecknar på möten. Eller vinner event, men jag är sämst så det händer typ aldrig, hehe.
 • Beskriv en vanlig dag på star stable för dig - Loggar in... Springer runt lite på Vingården, skriver hej i klubben ifall någon är inloggad. Vanligtvis hoppar jag in på Sneaky Dragons Teamspeak och ser ifall det sitter några drakar där som pratar. Smiley smile
 • Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben? - En grupp av otroligt blandade människor som skapar den mest härliga mixern, typ. Alla är så egna och det gör hela klubben så mysig. Den är social och det faktum att så många också träffas irl tror jag är en bidragande faktor till varför klubben skapar en större sammanföring än vad kanske skulle få i en annan klubb. (iaf av mina tidigare erfarenheter.. eller vad man ska säga.) Men riktigt kortfattat: Jävligt härlig.
 • Har du skämmt ut dig på SSO någon gång? - Uhm... Nje, eller jag var full en gång på ett klubbmöte men vet inte om jag skämde ut mig på SSO, mer på teamspeak...
 • Vilket är ditt favorit event? - Tävlingsevent! speciellt stafetter, haha. Adrenalitet pumpar då :)
 • Berätta någonting om dig själv som kanske inte ens medlemmarna i sneakydragons vet? - Jag är jätteförsiktig med min identitet eftersom jag blivit stalkat, utpressad och uthängd med min identitet online på diverse sidor, därav att jag inte har någon bild på FB och har gjort den helt privat så man inte ser någonting såvida man inte är min vän osv. 
 • Vad är det sämsta med att vara med i Sneakydragons? - Dom håller en ofta vaken länge på natten för dom är så rolig att prata med, haha. Nejmen, finns ingenting som är "sämst", inget jag kommer på iaf
 • Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på. - Inga event med starthästar. (SERIÖST JAG ORKAR INTE LEVLA DEN KAN NI SLUTA HA EVENT MED DEN, DEN ÄR SÅ FUL.)» Jägarexamen «

Reglerna:
1. Kraven på kläder: Camoflague till jägaren och en helbrun outfit till älgarna.
2. En jägare som ändast får jaga i skritt och inget snabbare hastighet. Måste vara i rörelse hela tiden.
3. Älgarna får skritta och trava. Gömma sg handlar om ca 1 minut innan älgen måste förflytta sig vidare.
4. Älgarna får INTE hoppa liksom jägarna, inget hoppande. Vid undantag om ni fastnar, ta till alla medel ni kan för att komma loss.
5. Älgarna "skjuts" när dom blir bjuden in i grupp och omvandlas till en jägare och jagar tillsammans med resten av jägarna i skitt.
6. Muspekarsymbolen MÅSTE vara vit när en jägare ska bjuda in en älg i grupp. Vid grå symbol får älgen springa vidare och gruppinbjudningen gills inte.
7. När det är en älg kvar har vi en vinnare.
 
 
 


» Gästbloggning av en drake, Natalie Skyforce «

 De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.
 

 
 
Hej alla goa och glada läsare! Har ni det varmt eller?? 
Natalie Skyforce är här och gästbloggar Nemos blogg! 
 
Jag tycker det är en stor ära att få skriva ett litet inlägg här för vem känner inte till Nemo liksom? 
Hennes serie har ju gått globalt också, wow! 
 
Jag själv har en serie igång på min kanal https://www.youtube.com/channel/UCGoocwF5H54vjVnSF_PLCBg son heter "Back from the dead" Det handlar om en tjej och hennes häst vars liv försvann när de blev påkörda.
Hon och hennes häst blir tillbaka förd till livet men med vissa krafter, men allt är inte som det en gång var. 
Ett nytt öde väntar dem och många svåra uppgifter står på deras väg till sanningen.
 
En annan sak som jag håller på med just nu är en musikvideo på SSO.
Just nu i denna stund håller jag på att redigerar denna och med hjälp av några underbara drakar i familjen kunde jag få med några riktigt mysiga och fräcka scener. Det kommer att ta mig en liten stund att redigera denna så håll gärna koll på min youtube kanal efter den.
 
Vad mer ska man säga? 
Om ni någonsin känner för att prata med mig eller träffa mig i spelet så skicka iväg ett litet brev till mig så ska jag göra allt för att försöka umgås en stund med just dig och/eller med dina kompisar.
 
Tack för att jag fick sno Nemos blogg en liten stund <3 
Kolla gärna in min blogg om ni känner för det! 
http://nouw.com/NatalieSkyforce
Som jag brukar säga på min blogg...
 
Ha det Sneaky <3
 
Många kramar och pussar
// Natalie Skyforce
 

 
Ni kanske känner igen Natalie ifrån trailern till the game of Jorvik? Hon spelar nämligen rollen som Geofrey Lionster som är son till drottning Cerasei (Som dog i trailern) och systerson till Tyrionne som spelas av Haley Rainstorm.
 
 


» Intervju med en drake - Haley Rainstorm «

 De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.
 

 
 
 • Namn: Haley Rainstorm , Heley, Harley, Janni, Janne... Kärt barn har många namn
 • Ålder: Jag åldras inte, jag levlar bara upp.
 • Titel i klubben: Klubbledare
 • Beskriv en vanlig dag på star stable för dig: Loggar in, gör mina dagliga, levlar och skäller på Nemo för att hon inte gör sina dagliga, eller levlar, eller sina uppdrag, ehe. Sen hittar jag alltid någon att leka med och sen spårar det ur...
 • Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben? Kärlek och gemenskap. Det är så mycket mer än bara en stor klubb!
 • Har du skämmt ut dig på SSO någon gång? Pft, skulle jag? Ehe...
 • Vilket är ditt favorit event? Alla event som involverar pånies <3
 • Berätta någonting om dig själv som kanske inte ens medlemmarna i sneakydragons vet? Jag är ganska häftig egentligen när ingen ser
 • Vad är det sämsta med att vara med i Sneakydragons? Att alla hatar pånies :(
 • Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på. Vi skulle ha pånieevent minst en gång i månaden. Eller i veckan. Eller, vi skulle ha en pånie som klubbhäst. Klubbpånie!
Läs Haleys blogg HÄR!» Intervju med en drake - Naomi Darkyard «

De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.
 

 
 
 • Namn - Naomi Darkyard
 •  Ålder - 18 
 •  Titel i klubben - Medlem 
 •  Beskriv en vanlig dag på star stable för dig - Levlar några banor, gör gula uppdrag ifall de finns. Vissa dagar event, och umgås med de bästa på SSO!
 • Hur skulle du beskriva sneakydragons för någon som inte är med i klubben? - En underbar klubb för de som vill ha en seriös spelupplevelse med humor!
 • Har du skämmt ut dig på SSO någon gång? - Mjaaa, inte vad jag kan komma på..
 • Vilket är ditt favorit event? - Bra fråga, ingen aning. Tävlingsevent är skoj!
 • Berätta någonting om dig själv som kanske inte ens medlemmarna i sneakydragons vet? - Jag går ALLTID med tjocktröja, vare sig det är 40+ eller -40.
 • Vad är det sämsta med att vara med i Sneakydragons? - Ingenting tror jag faktiskt. Inte varit med så länge, så inte hittat nått dåligt!
 • Om du ägde sneakydragons, nämn en sak du skulle ändra på - Inget tror jag, men jag vill ju inte äga en klubb.


 

» Gästbloggning av en drake - Mother of dragons «

De kommande veckorna är jag både på landet och utomlands (Hemma 5 augusti), ni kommer få en blandning av gästbloggningar av drakar och intervjuer för att få en större inblick i vår härliga klubb. Om jag känner för det kanske ni får någon mobilbloggning men tanken är att jag ska vara helt ledig.
 

 
Vi startar den här veckan med att låta er få en gästbloggning av ingen mindre än vår egen mother of dragons. Evelina Silverknight äger alltså klubben sneakydragons och jag har kännt henne i snart två år, hon är fantastisk och vi klickar hur bra som helst. Evelina är en rättvis ägare som låter oss ledare driva klubben tillsammans med henne, vi är ett team och det känns aldrig som att Evelina sätter sig över oss utan vi äger klubben lika mycket allihop. Förutom när större beslut ska tas, då har hon alltid sista ordet vilket känns både tryggt och självklart.
 

 
Men okej här kommer Stures egna hälsning till er!
 
 
Hej nemos läsare, Sture här! Sture har tyvärr inte tiden att göra ett långt inlägg så därför får ni bara detta korta. Sture jobbar för fullt med ny design till min blogg och jobbar även irl på ert lager, men ni får gärna kika in hos mig och se vad jag bloggar om. Silverknight.blogg.se 
Puss på er sötnosar
 


Någonting ni kanske inte vet är att Sture även har en roll i min nya serie.. Här är hennes karaktär!
 
 » Morfar har mer fans än mig «

Det är så gulligt, numera hälsar folk på morfar före dom hälsar på mig. Han får så mycket uppmärksamhet och jag önskar att jag kunde låna ut honom till er ibland. Det hade varit så mysigt att låta er rida på honom och ta hand om honom. I torsdags kväll stod vi på vingården och jag bad om lite draghjälp till levlingen, morfar behöver en liten dragkompis ibland ;) Vi fick massa hejjarop i gruppchatten så att vi orkade ta oss igenom banorna <3
 
 
 
 
Han är väldigt go och älskar all uppmärksamhet han får. Men efter ett par banor blir han trött och jag får gå hem och natta med en morot. Han har numera en egen kategori på bloggen, så mycket som jag skriver om honom så behövde han det haha. Kingen har också fått en men han e ju på semester och äter sig tjock <3
 

 

» Efter en hård festnatt «

Efter en partynatt på star stable (eller jag hann bara dansa i 20 minuter men endå haha) är det dags att resa igen. Först blir det landet och sen åker jag utomlands. När jag kommer hem är det dags för premiären av The game of Jorvik, hur spännande!?
 
 
Vadå kan ni inte dansmovet där man trycker in armen i ögat? ;)
 

 
 

 
Hursomhelst har jag startat nått som jag kallar "Lär känna Sneakydragons" där ni kommer få både gästbloggningar och intervjuer med medlemmar från vår klubb. Min förhoppning är att ni ska få en större inblick i klubben för jag vet att många är nyfikna på oss. Kanske kastar in några vanliga inlägg också, har fritt internet på hotellet så där kan jag ju lägga upp lite bilder ifall ni vill se hur jag har det. :) 
 
Men nu ska jag packa in min lilla katt i bilen och sen blir det 5h resa, lilla skruttan tycker synd om henne men när vi är framme har hon en hel gård att busa runt på så det blir bra tillslut. Kommer sakna er, men nu ska jag vila upp mig inför premiären. Är så nervös, taggad och glad. The game of Jorvik kan bli det coolaste någonsin.
 


» Älskar emos «

 
 
Jag älskar att vi kan göra emos och att dem lägger till nya, dem är så behändiga när man pratar med många eller bara vill säga hej lite snabbt i farten till en vän man rider förbi. Vi ska inte tala om kvaliten på mina serier efter att dessa emos kommit, det är grymt verkligen. Men jag vill verkligen bli av med bubblan där ovanför huvudet och att det står i klubbchatten när folk omkring oss gör sånna här när vi har event. Det är extremt störigt när vi har en aktivitet och många som vill titta på oss och vår chatt spammas. :/
 
Vad tycker ni om emosarna, använder ni dem ofta? 
 

 

» Orientering «

Orientering på star stable? JA! Det är såå roligt. Allt du behöver är en SSO karta, lite kordinater till platser och små kontroll uppgifter på varje plats. Antingen gör du en egen karta eller provar den jag gjort.
 
Såhär gjorde jag:
 • Vid eventets start förklarade jag reglerna
 • Sedan lades kartan upp på vår facebook grupp
 • De tävlar individuellt och tar sig till varje plats och genomför uppgifterna.
 • När dem är klara fotar de sina "svar" och laddar upp i kommentarerna till kartan.
 • Personen med flest rätt snabbast vinner orienteringen.
 • Transportmedel är INTE tillåtet

 
Facit till denna karta:

1 – 17

2 – orm

3 – Tid

4 – 125 js

5 – 9

6 – igors restaurang, Tårta


 

 

» Skönt sa morfar! «

Nu är det bara jag och morfar kvar hemma, resten av hästarna är på semester så vi är ensamma till vecka 34 då Kingen kommer hem. Vi lullar runt på uppdrag och myser helt enkelt, bästa sommaren!
 
 
 

 
 
 
Vi fastnade lite i vattnet, morfar vägrade gå upp. Han tyckte det var alldeles lagom varmt!
 

 
 
 
Haha det är så irriterande... Man vet ju aldrig om saken man letar efter syns igenom glittret om ni förstår vad jag menar? Ibland gör det ju de och ibland inte. Detta uppdrag hade gått sååå mycket fortare om jag litat på att man såg igenom glittret, nu letade jag 204488 gånger typ innan jag såg att vafasen den ligger ju där.
 

 

» Nina är ett geni «

Halkade in på den här filmen som Nina Bunnystorm gjort och alltså den är ju så jäkla rolig ni måste titta på den. Det är typ en parodi av vardagen på SSO med inslag av massor med låtar som passar in så sjukt bra. 
 
 
 


» Stinas bild blev muntra måndag! :D «

Ni vet när jag lade upp Stinas bild? Vi satt och pushade henne till att skicka in den som ett bidrag till muntra måndag som finns på star stables facebookgrupp. Gissa vems bild som blev muntra måndag!? Stinas såklart! Åh så himla roligt men jag är inte ett dugg förvånad, kvinnan är ju grym.
 

 


» Under hökens vingar «

Leken utspelar sig bäst på någon av dressyrbanorna som finns på Jorvik. Deltagarna ska ha så många färger på sig som de bara går. Eller så skriver du "Hemligt" event så blir det lite roligare? ;) 
 
En hök utses som ställer sig mitt i paddocken. Övriga samlas vid ena kortsidan. Höken börjar leken med att säga: "Under hökens vingar kom!". De övriga deltagarna frågar: "Vilken färg?!". Höken väljer en färg och svarar tillexempel: "Röd!". Alla deltagare som har något rött i sin klädsel får TRAVA över till andra sidan. För de övriga gäller det sedan att ta sig dit i full galopp utan att bli kullad av höken. Du kullar genom att bjuda in personerna i grupp. Alla som blir kullade blir också hökar och leken fortsätter tills det bara finns en kvar eller alla blivit tagna.
 
 

 

» en tio poängare «

Jag har blivit så lat med uppdrag för att de flesta nya uppdrag inte faller mig i smaken, dem är korta och rätt meningslösa och med belöningar som inte ens hör till det man gjort. Ni förstår? MEN alltså Valiant uppdraget måste verkligen få en stor eloge, så otroligt välarbetat och spännande. Jag har älskat varje del av uppdraget.
 
 
 
 
 
 
 
Hade dock hoppats att hagen skulle stå kvar faktiskt eller att dem sätter ut dessa hagar lite var som stans (helst större). Tror det skulle uppskattas av många att man kunde ha fler hagar att släppa sin häst i.
 

 
 
 
 
Verkligen välgjort och genomtänkt, grymt helt enkelt. Nu peppar jag inför huvudstoryn.
 


» Planerna totalkraschade! «

Hej igen, mina mysiga planer med Amanda kraschade totalt.. Magsjukan kom och hälsade på i huset och jag bär säkert på smittan.. Så jag får spendera lite mer tid vid datorn och i solen istället. Fick en rolig överaskning när jag satt och läste kommentarer till mitt inlägg om pedagogiska regler till SSO.
 
Nu vet jag ju inte om det är en riktig game master som svarat, vem som helst kan ju faktiskt döpa sig till det bland kommenterarna men det är ju väldigt roligt och vi fick svar på det mesta :) Sjukt kul om det stämmer dock, att star stable faktiskt tar sig tid att läsa bloggar, här skrivs det ju en hel del om spelet och jag tror att det är en super bra grej för dem att läsa om vad vi spelare har för funderingar kring spelet. Tumme upp!
 

 

» JAG DÖR SNART! «

Hej hurrni! Jag blev tvungen att lämna in min iphone 6 på lagning igår, min gamla 5a vägrade ta emot mitt simkort så jag har nu en lånetelefon som inte går att göra ett skit med. Har inga nummer, kan inte ladda ner appar och kameran är helt åt pipan... Så jag kan inte mobilblogga heller vilket resulterade i en tom blogg igår. Idag kommer jag inte heller spendera mycket tid vid datorn då jag ska träffa en drake och ingen mindre än Amanda Wolfdaughter. Vi ska sitta på min altan och mysa med lite spel och sen blir poolen levererad så vi ska sitta och titta på när folk jobbar med den HIHI. Ikväll ska min katt vaccineras för i helgen tar jag med henne till landet. Så det är efter det isåfall som jag kommer spela och umgås med er förhoppningsvis <3
 
 

 
 

» Pedagogiska regler på SSO «

Igår blev jag intervjuad av Vilda Starsmith vilket är så himla roligt, speciellt när det är lite udda frågor man inte fått förut. En av frågorna handlade om SSOs regler och vad jag tycker om dem som finns på deras hemsida, vilket jag vill prata med er om!  Reglerna jag anser måste förtydligas och göras mer pedagogiskt handlar om användandet av buggar, regler för chattarna samt vad som gäller för dina kontouppgifter då det är regler jag ser att folk bryter mot dagligen. Star stables regler är bra och välarbetade MEN mycket text att komma ihåg.
 
Idag är reglerna riktade mot föräldrar som ska prata med sina barn om detta, vilket i teorin är jätte bra men i praktiken så undrar jag hur många föräldrar som tar sig tiden att göra det och som faktiskt är medvetna om vad som egentligen händer och sker på internet, allvaret i det lixom? Det vore ju bättre om alla spelare själva kunde lära sig mer om spelets regler på ett roligt och lärorikt sätt.
 

 
 
Kontouppgifter
Föräldrar kan säga åt sina barn "Du får aldrig ge ut ditt lösenord" och man typ, jaja whatever. Får ett erbjudande om star coins som skulle möjliggöra att man kan köpa den där fjordingen man suktat efter i månader pga att föräldrarna inte har möjlighet att betala SC åt dig (självklart kan äldre spelare bli lurade men jag vill tro att det är mer sällsynt faktiskt). Trots att man vet att man inte borde så ger man ut sina uppgifter endå, personen verkar ju så himla snäll. Och vips så har du blivit av med alla hästar du någonsin köpt samt en hel del utrustning och kläder. Vems fel är det? DITT.. Du kan inte skylla på någon annan, inte ens personen som lurade dig. Varför gör människor såhär? Eftersom personen ifråga inte tjänar någonting på det så är det antagligen bara för att jävlas, det är roligt helt enkelt och man saknar empati för människor omkring. MEN folk måste sluta skylla på "hackarna" och star stables utvecklare måste börja agera och arbeta för att förhindra detta.
 
Vad behövs göras?
Star stable teamet borde göra en kortfilm på hur det går till och vad som kan hända om du delar dina uppgifter, pedagogiskt och roligt att titta på. Det bör även bli enklare att skaffa SC koder ifall folk som håller i tävlingar faktiskt är seriösa och vill ge ut star coins. Vet att affären öppnats där man kan få koder men det borde bli ännu enklare tillomed, att man kan köpa även små summor som kommer i en kod på mailen (brev behövs inte för små summor). Man måste försöka kringå att folk ska ge ut sina uppgifter, behövs det inte så minskar det såklart. Något annat som behövs är fler kameravinklar så att folk slipper dela konton vid ex. filmning som just nu är otroligt populärt på SSO. Dessutom bör supporten visa sig mer i chatten och agera när sånt här händer så att folk skaffar sig respekt. 
 

 
 
(Vildhästbuggen som används på bilden är enligt SSO själva inte klassad som en bugg)
 
 Buggar
Jag ser ofta i global att folk vill lära andra buggar eller tvärtom. Idag buggar spelare helt öppet på sina älskade konton och förstår inte alls vad som faktiskt kan hända om man gör det. Det kan jag tala om för dig, du kan bli avstängd i en livstid typ. Nu kanske jag överdrev men helt ärligt många verkar inte verta att det är förbjudet att använda och dela buggar. Det enda som krävs är att nån knäpper ett kort på dig när du buggar och skickar in till supporten och då spelar de ingen roll om det vad du eller någon annan som använda ditt konto just då för du får som tidigare nämnt inte dela dina uppgifter. Att bryta en regel och skylla på att man bröt en annan regel är inte smart.
 
Vad behövs göras?
Återigen en pedagogisk film eller liknande, förklara på ett enkelt sätt vad en bugg är och varför det inte är okej att använda dom samt vad straffet är. Tror inte många föräldrar har koll på vad en bugg är och kan förklara för sina barn varför man inte ska använda dem. Knappt jag vet så tell me more about it!
 

 
 
 Chattregler
Jag blev ganska paff när en Game master skrev att en person skulle sluta använda capslock i chatten, alltså visst kan det vara irriterande men finns det ens en sån regel? Vad gäller i chatten ens? Folk skriker för att vissa gör reklam för sin blogg, klubb eller YT. Men det finns inga regler som säger att man inte får göra detta i chattarna så folk kommer inte sluta. Det är ständigt bråk, när går man över gränsen? 
 
Vad behöver göras?
CHATTREGLER, dessa kan exempelvis dyka upp som en ruta första gången du ska använda chatten efter att du loggat in. Var tydliga med vad som gäller och ta till åtgärder för de personer som inte sköter sig. Star stable måste börja visa sig så att folk får respekt och inser att det kan vara lönt att följa regler.
 
 
 
 
Har ni några tankar om detta?
 

 

» Talangfulla människor «

Jag blir så imponerad av folk med talang, alltså jag själv kan ju INGENTING om bildredigering och förstår inte hur folk kan lyckas med sånt här. Denna bilden har Stina Wolfside i Sneakydragons redigerat.
 
 
Men kom igen hur fin är den inte? Så otroligt talangfull.
 

 

» Semestertider «

 Alltså jag har hittat min drömklubb på brittiska servern!
 
 
Jag glömde dock joina haha, men får försöka göra det en annan dag. MAGISK POTATIS? Alltså vill haaaa.
Men vad har ni gjort i helgen mina anemoner? Eller heter de animinoner.. Jag vet inte.
 


» Peppa peppa peppa «

 
 

 
 
 
 
 

 

» Sunday funday «

Godmorgon! Igår vart det grillning för hela slanten, man måste passa på när det inte regnar. Idag ska jag träffa lite kompisar och jag vet inte vad vi ska hitta på eftersom vädret är så ostadigt men vi får se. Ikväll hoppas jag på en lugn kväll framför datorn med kanske lite redigering. Har MASSOR att göra veckan som kommer för sen drar jag iväg i två och en halv vecka och sen är det plötsligt dags för första avsnittet att släppas. Holy.. 
 
 
Vill ju gärna ha 2-3 avsnitt färdiga innan serien börjar så att jag har god tid att få dem så bra som det bara går.
 


» Ny design! «

Som ni ser (om ni inte läser från mobilerna) är att bloggen fått ett helt nytt utseende, som vanligt är det Sture som pillat med designen hon är så duktig. Men denna är bara tillfällig, har nämligen planer på en design men den är inte klar om man säger så. Sen var det tydligen massa skräp bland mina kodmallar (fattar nada) och mina flikar för hästarna är kaos samt att trailern till the game of Jorvik måste in där nere till höger. Ja det behövs städas lite helt enkelt men jag har aldrig orkat lära mig HTML design så det får se ut lite som det gör tills Sturis känner för att leka lite med den. Men vad tycker ni? Det blev ett riktigt lyft.. Från svart, blodfärgat och vampyrer till ljusblått och blont! Jag är jättenöjd det blir alltid fint när Sture håller på. Läs hennes blogg HÄR!
 
 


» Natural horsemanship? «

Ju fler dagar jag får med den här hästen ju mer gillar jag honom, han är så lugn, stabil och snäll. Jag behöver inte ens ha varken sadel eller träns när vi lullar runt på Jorvik, han går lika bra med som utan så varför ha det lixom? Okej om vi ska vara fina, vara med på träning eller tävling (vilket sällan lär hända pågrund av hans ålder) men annars kommer jag köra utan för det mesta. Det är otroligt bra träning inför indian/westernveckan vid jorvikstallet som jag planerat i september. Det ser ju även mycket trevligare ut tycker jag! Vad tycker ni? 
 
 
 

 
 
 
Det gäller att hålla i sig i svängarna för det går undan!
 

 
 

 
 
Söööt... Han stillar Kingen abstinensen litegrann faktiskt, men längtar tills det är dags för min stora svarta att komma hem också.. 5 veckor kvar ungefär, har ni någon häst på "fettokollo" under sommaren som ni saknar?
 

 
Idag har jag fullt upp men kanske hinner sitta vid datorn en stund och isåfall slänger jag in ett inlägg men annars hörs vi i morgon igen :)
 
 


» Den där Morfar alltså «

Han har inte bara galopperat rakt in i mitt lilla pixelhjärta utan även era, att vara med morfar är som att ha en söt hundvalp med sig. ALLA vill klappa, gosa och hälsa alltså ååh det är så himla sött och han förtjänar verkligen all den uppmärksamheten, gamla gubben <3
 
 
Klappar i MASSOR!
 

 
 
Även kramar och pussar i överflöd <3
 

 
 
 

 
 
Så himla nöjd häst :)
 
 


» Vill du prata med folk när du spelar? «

Hej på er, här kommer en liten rolig nyhet. Vi drakar pratar ju på en privat teamspeak kanal och Sasha Duskgirl från vår klubb har en egen server som knappt används längre, därav tänker hon göra den offentlig för star stable spelare, kul va!? Du som vill prata med någon när du spelar kan logga in och se vilka personer som sitter här och ifall det är någon du vill prata med. En liten fågel viskade i mitt öra att drakarna hoppar in på denna server ibland och pratar med er som sitter där. Jag kommer säkerligen också kika in någon gång. 
 
Info kopierat från Sashas blogg:
 
Vad är teamspeak? 
vad är team speak? - Team speak är ett program där man kan prata med folk,det är ungefär som skype fast lite bättre. Du behöver inte bjuda in folk i samtal, utan du skriver bara ditt namn och loggar in, och kan direkt börja prata med folk. 

Användnings regler!

1. Du måste använda ditt sso namn på servern så folk vet vem du är, heter du något annat så blir du utslängd från team speak! ENDAST star stable spelare på denna server

2. Visa Respekt till varandra och behandla alla väl! ( OTROLIGT VIKTIGT) 
inget bråk och tjafs! då får du en varning,upprepas det så blir du bannad från servern och får inte mer använda den! ni ska kunna sitta och prata med varandra utan onödigt bråk. 

3. Skulle de uppstå tjafs BYT RUM och rapportera direkt till mig! (sasha duskgirl-Admin) det olika rummen är tillför att det inte blir för många i ett rum. så länge ni kan komma överens får ni gärna sitta tillsammans. 

4. inget onödigt pokande till varandra, sitter folk i Gamez kanalerna så stör inte dom!

5. ni ska helt enkelt vara snälla mot varandra :) 

 


Jag gjorde denna lilla tutorial till klubben men även ni kan ju ha användning av den nu. Såhär skaffar du alltså teamspeak. 

 
 

 
Här finns en film som Sasha gjort om du inte förstår min fina bild tutorial ;) 
 
 
 

 

Serverns öppet tider under helgen (ändras varje söndag) 

Måndag - Varit

Tisdag - Varit

Onsdag - Varit

Torsdag - Varit

 

fredag- 16.30-21.30

 

lördag-11.00-22.00

 

söndag- 11.00-22.00


tiderna är beroende på när Sasha jobbar, hon går upp 5 på morgonen och vill därför inte ha på datorn hela natten eller dagen. Så kommer servern säga " Error" om du försöker logga in så betyder det att servern är nere.

server adress: 85.225.99.199 (Den här koden skriver du in när du klickat på connect)
Password: star1234 (lösenordet ändras 1 gång i veckan) 

 Lösenorden och dem uppdaterade öppetiderna kommer ni hitta på Sashas blogg, klicka HÄR för att hitta dit.


 

 


» Responsen alltså.. «

Jag släppte trailern på två språk igår morse, när jag lämnade datorn på kvällen hade dem sammanlagt 1800 visningar på fjorton timmar. Det är ju helt otroligt! Bloggens statistik höjs ännu mer och igår hade jag över 500 besökare, trevligt att ni hittat hit! Tusen tack för alla fina kommentarer, peppande ord och kärlek. Jag ska göra mitt bästa för att inte göra er besvikna. Det minsta jag kunde göra var att spendera en kväll med några av er, det är alltid så mysigt att umgås med er. Ni är snällast i världen verkligen.
 
 
Först hejjade jag på alla människor som tävlade i champet, sen bjöd jag alla tävlande som ville till slottet. Därefter var många hungriga (Såklart dem hade ju tävlat!) så vi red mot äppelunden för lite picknik o grillning.
 

 
 
Lärde dem äta som riktiga drakar, kasta i sig maten! :D 
 

 
 
 
Vi tog även lite groupisar ;) Hur fina!?
 

 
 
En kram fick avsluta kvällen, sen fick morfar en natt morot innan jag lämnade datorn.
 
Tack för en underbar kväll hurrni, ni är otroliga. Idag umgås jag med en vän. Vi tänkte shoppa (tror inte han är as pepp på det men endå) sen ska vi handla mat och lite saft o sitta under taket på min altan o spela alfapet o dricka saft. Pensionen nästa! Typ ;) haha. Men vi hörs ikväll igen <3
 

 

» Starstable goes viskleken «

Har ni märkt att det kommer upp en skylt där det står "PATENT AV SNEAKYDRAGONS" när ni vill köpa något som är gult? Inte? Fan vad konstigt då måste supporten missuppfattat mig när jag skickade in en halv miljon till dem och bad om patent på färgen. Jaja värre saker har väl skett... Ja jag skämtar.
 
Har ni någon gång sett någon använda den här klubbklädseln? Hur många gånger då?
 
 
Ja jo jag har också sett det, närmare bestämt flera gånger per dag. Att medlemmar i klubben delar ut pikar till folk på grund av detta är inte alls konstigt, folk har antagligen tröttnat. Men anledningen till att jag drar upp det nu är för att några få sitter och hittar på att vi i Sneakydragons tror att vi "äger den gula färgen". Kan ju vara årets töntigaste grej någon hittat på.
 

 
Det här publicerade jag på Sneakydragons grupp igår:
 
 

 
Att ha en känd klubb på star stable online är någonting MÅNGA strävar efter, tyvärr vill flera åka snålskjuts påvägen dit och många har valt att göra det genom att kopiera vår outfit (även marknadsfört sig i global med hela vårt klubbnamn), men vet ni vad? En stor klubb utvecklas inte på en dag. När jag säger kopiera pratar jag om hela klädseln och plaggen INTE FÄRGEN. Jag har personligen aldrig orkat lägga större energi på det, det är som att be folk sluta bråka i global. Det kommer inte hända. Men det är skit trisst att folk vill att deras klubb ska förknippas med oss, gör er egen grej istället det är vad vi tycker. 
 
Det här är kopierat från Sneakydragons hemsida på fliken där våra klubbkläder finns:
"Nej vi har inte patent på vår outfit och vi vet att alla får klä sig precis som dom vill på Star Stable. 
MEN vi vet även att vi var först med att ha denna som klubbklädsel och vi vet att den sticker ut mer än de flesta andra klubbars klädsel som finns på spelet, därav att den ofta blir kopierad vilket vi tröttnat på. Vi uppskattar inte att andra klubbar använder sig av vår klädsel för att försöka locka medlemmar. Du väljer själv om du vill sno den men då får du ta konsekvenserna av att vi troligtvis iggar dig. Dessutom finns det massor av olika sätt att använda sig av just färgen gul om det är just färgen man är ute efter.  Det är även så mycket roligare om din klubb har en egen outfit som kännetecknar just ER och inte OSS."
 
HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT ATT MISSTOLKA DEN TEXTEN? 
Näeeh vet ni.. Vi bryr oss inte om folk är gula, men vi är trötta på att vår outfit används i så många klubbar som den gör. Men NEJ vi kan inte göra någonting åt det förutom att ha åsikter kring det och vet ni vad? Det får man ha om man är beredd att stå för dem. BE YELLOW, BE HAPPY,THE SUN IS SHINING ON YOU!
 
 

 

» Maskeradhoppning «

En maskeradhoppning passar lika bra till högtider som vanliga dagar. Det enda som behövs är fantasi och en hoppbana! Förslagsvis kan ni använda någon av baronessans hoppbanor och ha temat Disney.
 
Sedan får en person i taget tävla banan och ge sin tid antingen i chatten eller fota och lägga upp på facebook (om ni har en sådan grupp). MEN det är inte bar snabbast tid som räknas utan klädseln har lika stor betydelse i poängen. Exempelvis kan man ha ett poängsystem som är:
 
Hoppning - Bäst tid
1a plats - 3 poäng
2a plats - 2 poäng
3e plats - 1 poäng
 
Bäst utklädnad
1a plats - 3 poäng
2a plats - 2 poäng
3e plats - 1 poäng
 
Till utklädnaden kan du antingen som eventledare avgöra vem du tycker har bäst klädsel, be dem gärna berätta om sin karaktär. Eller så väljer du ut tre personer du gillar bäst och ställer dem med lite mellanrum mellan varandra. Sedan får resterande deltagare ställa sig bakom den dom gillar bäst. Räkna sedan rösterna och dela ut första, andra och tredjepris poängen. I slutet så räknas samtliga poäng ihop och en vinnare koras!
 
 
 
 

 

» The game of Jorvik - Trailer | FANFICTION «

 
 
 
 
 
 
 
Äntligen är det dags att visa er vad mitt nya projekt är, det är så sinnes sjukt coolt att göra det här och jag hoppas innerligt att ni kommer tycka om det. Oavsett om ni följer serien game of thrones eller inte. Jag har valt att göra serien både på svenska och engelska så ni får själva välja om ni vill följa den svenska eller engelska versionen. Vi har modifierat namnen och gjort vår egen grej av serien, storyn kommer INTE vara densamma som game of thrones men ni kommer känna igen karaktärsdrag osånt om ni sett serien. Det är helt enkelt en fanfiction till game of thrones i star stable version. Kan det bli bättre!?
 
Hoppas ni är med oss i augusti då seriens första avsnitt släpps.
 

 
 

» Andas ut tillsammans med morfar «

Efter att ha surrat med jätte mycket folk i silvergladbyn ett bra tag sa morfar att han är faktiskt för gammal för sånt så vi red hem och hade det mysigt och lugnt i Valedale. Det passade bra för då fick jag andas ut inför morgondagens trailersläpp. Men alltså jag är så kär i min lilla morfar, det var jätte mycket fans som hälsade på honom och tyckte det var roligt att träffa honom, så skojj. Han blir så glad, men ja han blir lätt trött också ;)
 
 
Älskar hans rörelser, kan rida runt i timmar typ.
 

 
 
Han fick vara lös på gårdsplanen under tiden jag borstade av och tog av sadeln, sen red vi mot vattenfallet.


 
 
Morfar försökte fånga fiskarna tror jag för han doppade hela huvudet och gapade haha.
 

 
 
Nu står han och betar medans jag bloggar :) Sen ska vi sova för i morgon bitti är det dags att göra trailern offentlig så tidigt jag orkar. Godnatt på er <3
 

 

» Nyfikna! «

Igår hade jag nästan 500 besökare på bloggen, de flesta var från min youtube som ville se bilder på karaktärerna i min nya serie tror jag. I morgon är det dags att släppa trailern, då ska ni skapa en uppfattning om serien och det är så mycket som står på spel. Kommer ni gilla det ni ser eller inte? En trailer som på några minuter ska ge er en inblick i vad det kommer handla om. Det är INTE lätt att göra en trailer vill jag lova, den ska vara kort och säga mycket samt fånga er uppmärksamhet. Har jag lyckats? Det återstår att se..
 
 
Var tvungen o sudda ut texten på bilden eftersom jag håller namnet på serien hemlig tills i morgon. Här är bilden som Victoire Winterfall jobbat med, den är inte klar helt utan alla karaktärer ska bli redigerade som min karaktäri mitten och Victoires nere till höger. Men den är så sjukt fin redan nu! Vänta bara tills ni får se hela bilden.
 
I morgon smäller det, jag kommer försöka gå upp tidigt för att släppa trailern vid åtta tiden.
 

 

» Event <3 «

Igårkväll fick jag hoppa in och hålla sommarens enda planerade event "Mästarnas mästare" Egentligen skulle Lena hålla i det då hon vann förra månadens mästarnas mästare men hon blev strömlös så jag körde istället.
 
 
Det var så kul att hålla event igen (har haft abstinens) och trots att bara 4 kom så hade vi jätte skojj. Resterande drakar är i falsterbo eller njuter av sommaren på andra vis, eller jobbar.  
 

 
Det hela gick ut på att vi skulle få testa på en dag i Lenas liv, träning! Vi började med att jogga Joshs bana (grupptävling utan häst), den som vann tävlingen fick 3 sekunders försprång i duellen. Bambi vann dem sekunderna och vi red mot Pi för att genomföra den fruktade duellen.
 
 

 
Duellen gick ut på att dem startade i mig, galopperade upp för fornkungs backen, krascha rätt in i väggen och hoppa av hästen. Springa ner utan häst och runda mig o upp för backen igen o hämta sin häst. Sen galopp ner i mig och stanna o hoppa av. Alltså vilken pärs! Den där backen utan häst är allt annat än enkelt, man dör, dör och dör. Men tillslut går det, man måste ha tålamod.
 
 

 
Bambi tog sig inte i mål först men lyckades hoppa av sin ponny före dem andra och tog hem vinsten! En riktig rysare och ack så duktiga dem var allihop. Skojj och mysigt att få leka med några drakar igen <3
 
 

 

» Återigen en VLOGG «

För er som läser här är det inte direkt så mycket nytt eftersom jag skrivit om allt det jag tar upp typ, men kika endå! Jag låter typ jätte trött i videon vilket är konstigt för innan detta hade jag både tränat, ätit frukost och spelat. 
 
 
 

 

» Tack för att ni tror på mig! «

Sitter och läser kommentarer, ni är så otroligt förstående kring allt det här med Jorvik vampyren. Nästan alla skriver att det är tråkigt att det är slut men att ni ser fram emot nya serien. Ella har tillomed börjat förbereda för en ny fanpage (Ella drev en Jorvik vampyren fanpage) Alltså åh man blir ju så glad, ni tror verkligen på mig!
 
Det är guld värt verkligen, det ska ni veta. Mer motivation langar bättre serier, då orkar jag sitta och kämpa för att få till en speciell effekt som tar död på mitt tålamod. Det ska jag göra idag, alltså det är en relativt enkel sak i teorin men jag fattar verkligen inte hur jag ska få till det. MEN mitt nya motto är att INGENTING är omöjligt att redigera, sen hur bra det blir är en annan femma. Men jag ska kämpa idag för o få till det här. 
 
Trailern är redo och ligger på min kanal, privat just nu såklart. Det enda som fattas är att duktiga Victoire Winterfall ska redigera klart en bild som ska användas som miniatyrbild till trailern.
Men jag tror att onsdag är D day.
 

 
 
Nu till någonting helt annat, ni vet ju att Sneakydragons är min drömklubb men alltså nu har den blivit det liiiiite mer än innan (om det är möjligt). Jag har alltid förespråkat att friesern ska vara vår klubbhäst, de flesta har den och den är OTROLIGT maffig till vår outfit. Tjatat, tjatat och återigen tjatat på Sturis men inte fått någon vidare respons. MEN nu görs vår hemsida om och Sture har erkänt friesern som vår klubbhäst. LOVE IT
 
Sooo happy!
 

 
 
Trodde jag tagit en sjukt vacker bild men Sture ska såklart öppna munnen ;) Föresten sitter jag på Ninas konto på bilderna och jag har INTE ändrat utseende igen haha. Kram <3
 

 

» Peppade :) «

 
 
Jag & morfar är såå peppade inför veckan som kommer, vet ni varför? Jag ska släppa trailern till min nya serie! Är så förväntansfull, nervös och taggad inför att visa er den. Troligtvis blir det på onsdag.
 

 
Men jag har även fyllt på min lilla SSO plånbok eftersom SC erbjudandena går ut på tisdag så slog jag till med ett stort paket. Nu får jag försöka hålla i dem liiiite iallafall.
 
 
Nu ska jag spela och äta sushi och sen blire lite redigering, bra söndagskväll :)
 

 

» Pool pool och pool «

 
 
Har suttit och internetshoppat nu på morgonen (kan ha bokat en resa i helgen HIHI) och nu äre dags att fortsätta poolbygge så jag ska hänga med där ute. MEN ikväll ska jag spela så vi hörs då igen, puss <3
 


» Morfar är duktig hest! «

Mina hästar står inne på dagarna nu, men på kvällen tar jag hand om Morfar och vi har levlat litegrann (ledigt på helgen dock).. Han är så himla härlig och jag älskar honom verkligen. Ser fram emot att rida honom under vår cowboy och indianvecka vid jorvikstallet som jag planerat i september. Han kommer bli awesome som indianhäst! 
 
 

 

» Nu jäklar! «

Igår fick många av mina kompisar semester så nu är jag inte lika lonely på dagarna, det firade vi in lite såklart så därför vart det inget SSO alls igår. Nu ska jag baka en paj på rabarber och jordgubbar från tomten som jag ska bjuda på ikväll då det blir middag med lite folk + pilkastning (asgrym). Har inte alls någon lust för SSO i vädret och allt omkring men kanske spelar nånting under dagen, får se vad som sker. Det byggs även pool här nu också så det är ju spännande o kika på. Ja ni behöver väl egentligen inte en massa ursäkter men nu vet ni varför inte bloggen frodas riktigt under helgen. Vad gör ni i sommarvärmen? Är nån på ridläger? Åhh gud saknar ridläger.. Brukade åka på träningsläger i göteborg med några kompisar där vi känner ägarna så vi lullade mest runt för oss själva och hade träningar 2 gånger om dagen. Bästa <3
 
 
Hittade ingen passande bild och har inget nytt att visa men kolla på mig och min marblejoy! Det här var över ett år sedan och jag köpte henne inte förens nu för några veckor sedan. Kärlek <3
 
 


» När tankarna snurrar «

Godmorgon i värmen! Hur har ni det? Jag har precis varit ute och tränat, vaknade vid 7 av att mitt ben gosade runt i något kallt & blött som visade sig vara katt kräks. Efter att ha kastat bort sängkläderna var jag pigg och bestämde mig för att ta en PW innan den värsta värmen kommer, men tro mig det var redan sjukt varmt.. Och nej jag har inte tvättat mitt ben ännu, fräääsch i know. Haha nejmen jag ska duscha jag lovar.
 
Hursom så dök det upp en liten rolig tanke i mitt huvud igår. Det är extremvärme just nu som ni vet, perfekt värme om ni frågar mig. Men hursom så kollade jag facebook flöde när jag svalkade mig från solen ibland och herregud alltså.. Det finns de människorna som klagar, de som berättar att det är varmt (som om någon kunde missat det) och hur bra dem har det med sin vuxendricka i solen OCH sen finns de dom som skriver en status och rackar ner på dom som skrivit det föregående. Såhär är det ALLTID när det är extremväder, matcher som vunnits osv osv. 
 
"Det borde vara olagligt att jobba i den här värmen, ge mig vinter nu!"
 
"ÄNTLIGEN kom sommaren, 33 grader i solen hos oss och vi sitter med ett glas vin på altanen"
 
"Är det någon mer som vill berätta hur varmt vi har det idag?"
 

 
Alltså tänker ni samma sak som jag nu? Detta är ju precis som vår globala chatt på star stable när folk tjaffsar! Och hur mycket den sistnämnda än skriver sina statusar för att pika folk som skriver om det uppenbara så kommer det inte sluta och du blir lika patetisk själv som tar upp det. Okej vi omvandlar detta till star stable då, vi kan ta reklam för klubbar som första exempel.
 
"Klubblös söker känd klubb."
 
"Sneakysneakys är en nystartad klubb som söker härliga medlemmar, ansök idag!"
 
"Global är inte till för att skriva reklam, kan alla bara sluta skriva reklam om sina klubbar här!"
 
Den enda som sprider negativ energi är den som klagar och tycker att folk ska sluta göra reklam i global, vet du vad? Du kommer inte lyckas hur mycket du än klagar. Jag hittade Sneakydragons genom global en gång i tiden, alla har vi varit mindre klubbar och på något vis måste man göra sig hörd. Global är ett perfekt verktyg och hur irriterande det än är kommer det alltid vara så, lika bra o lägga energi på annat.
 

 
BRÅK, jag sitter väldigt sällan i global men ibland händer det att jag ser dessa bråk och det är lika spännande varje gång. Någon blir arg över något, det kan vara att en person lämnat någons klubb etc. Då är det alltså två personer som sitter öppet i global och är arga, sedan kommer det in folk som ställer sig på någons sida och tredje världskriget bryter ut. Sen kommer dem som skriver att dem ska sluta bråka och sen kommer den som klagar över att det är så mycket bråk i global. Ni hajjar? 
 
Alltså det är precis som facebook, VARJE extremväder kommer nämnas, klagas över och pikas. 
 
Global kommer även alltid fungera på samma sätt. Om folk skulle sluta lägga sig i och sluta klaga så skulle det vara ur världen men guess what, det kommer inte hända. 
 
Jag tycker att det borde göras klara regler över globala, att SSO går ut med vad som gäller ordentligt. Alternativt har regler som kommer upp varje gång man trycker på global? OCH faktiskt tar tag i saker och stänger av folk som missköter sig. Men ja innan dess får ni lägga energi på annat, ett tips är att börja prata om andra saker när folk bråkar. Typ glass, rosa elefanter eller något annat kul. 
 
Ehm ja.. De va typ det. Ännu en dag i värmen så inte mycket dator för min del! <3

 

» Ehhhh pinigt Nemo «

 
 
Det här med att bobcats tror att jag ska borsta deras hästar och pussa deras fötter kan dem glömma. Men ja lite pinigt är det ju att jag inte är mer än vänligt inställd haha.. Lat, divig och omotiverad, det är jag det.
 
Hur går det för er hos bobcats?
 

 

» I looooove it «

 
 
Ja idag blir det ingen dator förns det svalnat till, håller på och förbereder en skuggplats på tomten proppad med hästböcker, vatten och salta snacks och en solplats med vattenslangen i högsta hugg. Det suger att poolen inte är klar nu, hade legat där i hela dagen och blivit ett russin... 
 
Hoppas ni får en awesome sommardag <3
 

» Säg hej till Morfar! «

Det här med att jag totalt förälskat mig i namnet morfar uppstod för några veckor sedan, nu minns jag inte hur men jag känner verkligen att jag måste ha en shettis i framtiden som sällskap till min framtida häst och den bara måste heta morfar. Alltså man smälter ju, "Vad heter hästen?" "Den heter morfar" 1,2,3 och DÄR blev du kär.
 
Men nu har alltså Courtney skaffat sig en morfar och herregud så söt han är. Det är ingen projekt häst utan han är en 24 årig hingst som gjort sitt både i avel och på banorna. Han är super fin och världens snällaste, därav får han fortsätta vara hingst i sitt nya pensionärs hem, i mitt stall med andra ord! Vi ska bara mysa och ha det bra ihop och han kommer få stanna hos mig tills han inte orkar mer. Vi ska bli bästisar jag och morfar!
 
 
Ni får mer info om honom senare, ska fräscha till bloggen och lägga till info på hästarna osv så då får ni en ordentligare presentation. Men ja han är min MORFAR <3
 

 

» Sommar outfit! «

 
Herpiderp
 

 
 
Dessa byxor alltså, älska detaljer! Mer sånt SSO.
 

 
 
Slängde ihop en outfit som passar nu på sommaren :) Gillar ni den? Bara o ta av sadeln om de blir varmt och man vill mysa runt barbacka. Super snyggt!
 


» Min tisdag! «

Igår satt jag typ vid datorn hela dagen så herregud vad rastlös jag var på kvällen, höll på att explodera. Men efter en massa redigering så tog jag ledigt och spenderade kvällen på starstable, så roligt! Martine skulle gå med i en ny klubb så jag bestämde mig för att följa med och titta på deras event, samla inspiration och bli av med lite event abstinens. Det visade sig att dem skulle ha en slags stafett så jag stannade eventet ut och hejjade o kollade på. Klubbägaren var jätte förvånad att jag ville titta haha..
 
 

 
 
Det var inte bara jag som var publik åt Martine utan det var Rebecca och Linnea också så vi tittade ihop.
 

 
 
Haha alltså jag i ett nötskal.. Såg att det stod en klubb till på arenan så jag blev nyfiken o tänkte att jag var tvungen o se vilka det var. Springer fram o ser att klubben heter Sneaky vampires vilket är Doris gamla klubb som hon ägde. Sen när jag skulle springa därifrån så märker jag att hela klubben är efter mig och jag tänker "Jävlar nu är dom arga för att jag störde, shit!" Men dom ville bara fota, tydligen är hela klubben fans så jag behövde absolut inte vara rädd, awhhh.. <3
 

 
 
Efter en pratstund med Sneaky vampires så återgick jag till mitt event tittande.
 

 
 
Hejjade duktigt!
 

 
Efter eventet var det dags... FÖR FLYTT!  Kollade både steves, moorland och fort pinta men det var så rörigt överallt. Sen när jag var påväg till valedale tänkte jag "Där kommer det va smockat med folk säkert men det är mysigt endå" Men kommer fram och det var helt DÖTT. Så jag flyttade och provar en vecka eller så o ser hur de känns. Kanske flyttar runt lite i sommar, vet inte. :) Eller hem igen.. 
 
 
 
 
Ta det inte fel, älskar folk! Men ett sommarställe ska ju va lite lugnt iaf.
 

 
 
På kvällen bjöd jag över massa folk till mitt hem så vi kunde mysa <3 Kände mig så ensam ju haha.
 

 
Idag är det uppdatering, det kommer hästar idag! (Om teorin stämmer).